• PAYLAŞ

18 Soru ile Banka Kredisi Nasıl Alınır?

  • 06/12/2016 - 18:22
  • 0 Yorum
  • 867 görüntüleme

18 Soru ile Banka Kredisi Nasıl Alınır?

İhtiyaçların karşılanması için günümüzde ilk akla gelen yöntem bankalardan alınacak kredilerdir. Oto alımı, ev alımı ya da tamamen ihtiyaçların giderilmesi için alınabilen kredi çeşitleri bulunuyor. Ancak kredi çekmek bazı detaylara dikkat etmeyi gerektiriyor. Bu detaylara dikkat edilmezse kredi ödeme miktarınız bir anda artabiliyor. Bankaların yaptıkları kesintiler olsun uygulanan faiz oranları olsun mutlaka dikkat ettiğiniz konulardır. Bu yazıda sizlere banka kredisi çekerken mutlaka dikkat etmeniz gerekenleri 18 maddede sıralamaya çalışacağız.

banka-kredisi-nasil-alinir

  1. Hangi krediyi alacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Araç için ev kredisi ya da ihtiyaç kredisi yerine araç kredisi almak sizin için yanlış tercih olacaktır.
  2. Çekmek istediğiniz krediye gerçekten ihtiyacınız var mı? Elinizde bulunan aracı gerçekten yenilemeye ihtiyacınız var mı? Bu soruların cevaplarına göre krediyi çekmelisiniz. Durduk yere borca girmek saçma olacaktır.
  3. Kredi çekmeden önce ilk olarak kredi notunuzun derecesini öğrenmelisiniz. Orta ve düşük seviyede olan kredi notlarına bankalar yüksek faiz uygulayabiliyor.
  4. Gelir durumunuzu kontrol etmelisiniz. Çekeceğiniz kredi miktarını hiç zorlanmadan ödeyebilecek misiniz? Kredi taksit tutarı gelirin yüzde 50’sini geçmemeli konusunda açıklamalar var.
  5. Yeterli gelire sahip bir işiniz var. Ancak işten çıkarılma durumuna karşı 3 yıllık bir planınız var mı? Ev kredilerinde özellikle uzun vadeli kredi ödeyeceğinizi unutmayın.
  6. Borçla borç ödemeyi birçok insan mantıksız olarak görüyor. Ancak mantıklı olduğu durumlar da var. Örneğin yüksek kredi kartı borcunuzu ödemek için kredi çekebilir ve düzenli bir ödeme ile tamamını kapatabilirsiniz.
  7. İş yeri açmak ya da iş kurmak için kredi kullanmayı düşüyorsanız hesabınızı çok iyi yapmalısınız. İşlerinizin ne kadar sürede açılacağını ve kredinin tamamını nasıl ödeyeceğinizi hesaplamalısınız.
  8. Alacağınız kredi miktarını çok iyi hesaplayın. 10 bin TL ihtiyacınız varsa 20 bin TL çekmeyin. Bu arada ki fark sizi zor sokacaktır.
  9. Kredi çekmeden önce ilk olarak tüm bankaları detaylı bir şekilde araştırın. Araç kredisini uygun veren banka ev kredisi için uygun olmayabilir.
  10. Alacağınız krediyi ne kadar vadede ödemek istiyorsunuz. Kısa vadeli kredilerde bilindiği gibi faiz tutarı düşük oluyor. Uzun olması kolaylık gibi görünse de meblağ bazen çok yüksek olabiliyor.
  11. Kredi çekmeden önce bankanın sizden keseceği toplam masrafı öğrenmelisiniz. Sıfır faizle verilen kredilerde bile bankalar masrafı yüksek tutarak faiz almış oluyorlar.banka-kredisi-nasil-alinir-2
  12. Acil bir işiniz için kredi çekecekseniz kredinin onay süresi ve hesabınıza ne kadar sürede geçeceğini öğrenmelisiniz.
  13. Eğer ödeyeceğiniz kredi taksitlerini geciktirirseniz başınıza ne geleceğini öğrenmelisiniz. Ne kadar faiz bineceğini ve kaç taksit geciktiğinde banka ipoteği bozacağını öğrenmeniz önemlidir.
  14. Krediyi ödemeye devam ederken kapatmak istediğiniz ne kadar ödeyeceğini bankaya sormalısınız. Bankalar bunun için indirim uyguluyorlar.
  15. Hepsini kapatmayabilirsiniz. Ara bir ödeme durumunda bir kolaylık sağlayıp sağlamadıklarını öğrenmelisiniz. Eğer bir kolaylık yapılmayacaksa yapmanıza gerek yok.
  16. Kredi çekerken bankalar hayat sigortası yaptırılmasını şart koşuyor. Bu yapılırsa krediyi çeken kişi vefat ederse ailesini hiçbir şartta borç bırakmamış oluyor. Ancak banka bunu hangi şartlarda yapıyor ve masrafı ne kadar oluyor öğrenmelisiniz.
  17. Para piyasalarının ne kadar dengeli ya da dengesiz olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor. Bu durumda faizler güncellenebiliyor. Bu durumdan etkilenmeniz durumunda ne yapacağınızı planlamalısınız.
  18. Kredi çekmek çok kolaydır. Ancak geri ödemesi aynı oranda kolay olmayabiliyor. Onun için iyice düşündükten sonra kredi çekip çekmeyeceğinize karar verin.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉