• PAYLAŞ

Ananas Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır ?

  • 16/12/2016 - 10:13
  • 0 Yorum
  • 1144 görüntüleme

Ananas Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır ?

Ananas saksı çiçeği türüdür ev, ofis, işyerleri gibi yaşam alanlarınızı renklendiren son derece ilgi çekicidirler. Ananas saksı çiçeği duvar köşeleri, çalışma odaları  gibi alanlara çiçekleriyle ve rengarenk görünümüyle oldukça hoş bir hava katar. Boyları çok fazla uzamamaktadır  40 cm ile 70 cm arasında değişiklik gösterirler. Cam yada kapı önü gibi rüzgar akımına maruz kalacak yerlere bırakılmamalıdır, aksi takdirde solmalarına neden olur. Karanlıkta kalan tarafı haftada 1 kere ışık alan yöne doğru çevrilmelidir. Bu sayede yapraklardaki çürüme ve sararmalar engellenmiş olur. Sulama yapılmasından önce çiçeğin toprağının suya ihtiyacı olup olmadığını anlamanız adına parmağımızı toprağına batırarak kontrol etmelisiniz. Eğer hala nemli ve eliniz ıslanıyorsa sulama işlemini 1 kaç gün sonraya erteleyebilirsiniz. Sulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli detay ise çiçeğe verilecek suyun oda sıcaklığında olmasıdır. Kış aylarına girildiğinde düzenli olarak haftada 1 kere, yaz aylarında ise hava sıcaklıklarının artmasından dolayı düzenli olarak haftada 2 yada ihtiyaca göre 3 kere sulanmalıdır. Sulama esnasında kullanılan su kabı ve ölçek her zaman aynı olmalıdır. Sulama yapılmasından sonra saksının altında bulunan kapta biriken su, böceklenme ve koku oluşturmaması için dökülmelidir.

Ananas çiçeği dallarının üzerinde bulunan çiçekler solmasından sonra bitkinizin bir daha çiçek açmasını sağlamak adına solan yaprakları kesilerek budama yapılmalı ve kesilen bölgenin içine hava akımı girmesini engellemek için üzerini kapatılmalısınız. Örnek olarak :  soğuk silikon yada mum kullanabilirsiniz.

Ananas çiçeğinin toprak değişimi yıl içerisinde  bir defa Nisan ayında yapılması gerekir. Toprak değiştirirken dikkat edilmesi detaylar arasında, değiştirmek istediğiniz ananası çiçeğin saksısının en fazla bir numara daha  büyük olanına dikilmesi gerekir.

Ananas çiçeği ışığı sever az ışık aldığı zamanlarda yeteri kadar beslenemez bu nedenle çiçeklerinde solma ve aynı zaman da kararma meydana gelebilir.

Ananas çiçeği çoğaltılmak istendiğinde bitkinin gövdesinden çıkan yeni çıkmış olan çiçekler kesilerek bir vazoya koyularak çimlendirilmesi gerekir. Bitkinin çimlenmesinden sonra ufak bir saksıya alınarak bakımı ve sulamasına devam edilmesi gerekir.

 

Ananas Çiçeğine Neler Zarar Verir ?

– Ananas çiçeğinin aşırı derecede sulanması

– Ananas çiçeğinin saksı deliklerinin kapalı olması ve suyun saksı deliklerden tabağa akmaması

– Hastalanmış olan bitkinin diğer bitkilere yakında durması

– Toprağının kalitesiz olması yada vitaminin yetersiz olması

-Bitkimizin yapraklarında görülen hastalıklar ve mantarlar Sinek, solucan yada yapışkan gibi pamuksu hastalıklar bitkinize ciddi zararlar vermektedir.

Bu gibi hastalıkları ve haşereleri bitkimiz üzerinde gördüğümüzde, ziraat ilaçları satan yerlerden bitkimizden bir yaprak yada toprak örneği götürerek oluşan hastalığın tespiti yapılmasından sonra uygun olan ilaçları alıp kullanma kılavuzuna  tam olarak uyarak kullanmalısınız.

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉