• PAYLAŞ

Android Telefon Nasıl Rootlanır?

  • 23/06/2017 - 04:20
  • 0 Yorum
  • 1456 görüntüleme

Android telefonlar çoğumuzun vazgeçilmezleri arasındadır. Apple ürünleri ne kadar daha kaliteli olsalar da, Android telefonlar sınırsız erişi verme yetkisine sahiptirler. Bu da telefonu kullanırken istediğimiz şeyi yapabilmemiz demektir. Ancak Android telefonlarda bu özellikleri açabilmemiz için öncelikle kilidini kırmalıyız. Bu işleme de root işlemi denilmekte ve bu işlem sonucunda üreticilerin koyduğu engelleri aşmamız mümkün. Bu yazımızda telefon rootlama nedir sorusu hakkında bilgi vereceğiz. Ayrıca telefon rootlama fayları hakkında da bilgi vereceğiz.

Android Telefon Rootlama

Root demek telefonun, üreticiler tarafından izin verilmeyen kısımlarına yani kilitli kısımlarına erişim sağlamak demektir. Zaten root da kök anlamına gelmektedir. Telefonların kök dizinlerine inmek çoğu zaman tehlikeli olabileceği için, root attıktan sonra telefonun garanti dışına çıktığını belirtmek isterim. Ancak root kaldırıldıktan sonra telefon tekrar garantiye girecektir. Telefonun kök dizinine inmek için her telefonda farklı yöntemler uygulanabilmektedir. Ancak bu yazımızda bir ve en sağlam yönteminden bahsedeceğiz.

1-) İlk olarak yapılması gereken telefonu rootlamak için kullanacağımız yazılımı yüklemek olacak. UnlockRoot programı bu iş için oldukça iyi bir program.

2-) Sonrasında telefonumuzun Windows için hazır bir hale gelmesini sağlamak için, hata ayıklama modunu açalım. Bu modu Ayarlar – Geliştirici Seçenekleri kısmından açabilirsiniz.

3-) Hata ayıklama modunu açtıktan sonra telefonumuzu bilgisayara bağlıyoruz. Eğer telefonunuzun driver dosyaları daha önce bilgisayarınıza yüklenmediyse, driverleri yüklüyoruz. Ancak bu driverler CD ile verilmediği içn bu kısımda bize başka bir yazılım yardımcı olacak.

4-) Telefon driverlerini kurabilmek için PdaNET isimli programı bilgisayarımıza kuralım. Kurulumda istenenleri yerine getirip driverlerin kurulmasını bekleyelim.

5-) Tüm bunlar bittikten sonra, UnlockRoot programını açalım. Root kısmına tıkladıktan sonra bizden telefonumuzu seçmemizi isteyecek. Buradan telefon markamızı seçerek devam ediyoruz. İşlem tamamlandıktan sonra cihazınızın yeniden başlatılmasını tavsiye edecektir. Bu uyarıya eve deyip rootlama işini bitirebilirsiniz. Bu yöntem telefonları bilgisayar ile rootlama yöntemiydi.

Pcsiz Telefon Rootlama

Telefonunuzu pc olmadan rootlamak da mümkün. Bu yöntem için en fazla kullanılan uygulamalardan biri hiç şüphesiz Framaroot. Bu uygulamayı indirdikten sonra telefonunuza kurun. Sonrasında Install Superuser seçeneğini seçip ilerleyin. Son olarak da Aragorn ya da Gandalf’ı seçerek root işlemini tamamlayın.

Telefon Rootlama Faydaları

Telefonu rootlamak ne kadar garanti dışı ediyor olsa da, birçok güzelliği de yanında getiriyor. Artık telefonun tüm ipleri size ait olduğu için, telefonun tasarımını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bildirim çubuğuna yazılar yazabilir, bildirim çubuğunda bulunan şekilleri değiştirebilirsiniz. Ayrıca telefon tuşları ile ilgili birçok değişim de yapabilirsiniz. Özellikle çok fazla müzik dinleyenler ses arttırma ve azaltma tuşlarını şarkıyı değiştirmek için kullanabilir. Ya da telefon kilitleme tuşuna iki kere basıldığında fotoğraf çekmeyi sağlayabilirsiniz. Telefona root attıktan sonra bunlar gibi birçok özelliğe daha sahip olabilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 3.3]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉