• PAYLAŞ

Bebekler Diş Çıkarırken Ne Yapılmalı ?

  • 20/07/2016 - 13:41
  • 0 Yorum
  • 890 görüntüleme

Bebek sahibi anne ve babaların en çok uykusuz geceler geçirdiği zamanlardan bir tanesi ağlamasına bile kıyamadıkları bebeklerinin diş çıkarma dönemidir. Bu dönem aslında artık bebeklerinin yavaş yavaş büyümeye adım atmalarının da başlangıcı denebilir.

bebekler-dis-cıkarırken-ne-yapmalıyız

Diş Hekimi ve Protez alanın da uzman olan  Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, bebeklerin diş çıkarma dönemlerinde dikkatli olunması gerektiğini edilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlıklı olan bebeklerin dişlerinin ortalama olarak  6-7 aylıkken çıkmaya başlaması gerektiğini belirten Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, bebeklerde diş çıkartma 3 ila 4 aylıkken de  başlayabildiği gibi, aynı zaman da  12-16 aylık iken de başlayabilir. Bu zaman aralıkları kalıtım ile anne ve babadan geçebilen genetik bir özelliktir. Bebeklerin dişlerin tamamlanması genel olarak  27-29 ay gibi bir zaman alabileceğini belirtti.

Bebeklerde diş çıkartma belirtileri olarak artan tükürük, uykularında  düzensizlik, belirgin iştahsızlık, sürekli huzursuzluk, ellerini ısırması ve ağız çevresine bakıldığın da hafif döküntü olarak sıralayan Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, Diş çıkarma belirtileri aynı zaman da şiddeti bebekten bebeğe değişiklik gösterebilmektedir. Bebeklerde diş çıkartırken; ateş, huzursuzluk, ishal, uykusuzluk, kulaklarını çekiştirme, ağızda tükürük üretiminin artması, beslenmeyi istememe, kilo alımının yavaşlaması olarak görülebilir. Bebeklerde diş çıkartma yukarıda sayılan  belirtilerin bir veya birkaçı ile birlikte aynı zaman da diş etlerinde kabarma-şişme görülmesi sonrasında dişin uç vererek diş etinin arasından görünmesi olarak belirtti.

Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, bebeklerin diş çıkarma dönemlerini daha rahat geçirebilmeleri için anne ve babalara önerilerde bulundu:

-Bebeğinize mutlaka çiğneyecek bir şeyler verin. Bebeğiniz çiğneyerek diş etlerini kolaylıkla kaşıyabileceği, özellikle serin soğuk bir muz veya havuç parçası, lastik veya buna uygun diş halkası gibi şeyler verilebilir.

-Bebeklerinize çiğnemesi için verdiğiniz ne olursa olsun her zaman dikkatli olunmalı akciğerlerine kaçırmaması için kesinlikle yanında bulunun ve bebeğiniz oturur pozisyonda olmasını sağlayın.

-Bebeklerinizin diş etlerine temiz ve soğuk bezle yavaş yavaş masaj yapın.

-Bebeğinizin diş etlerini hafif olarak uyuşturmak için doktor tavsiyesi ile verilen diş jellerinden beslenme önceleri diş etlerine az miktarda sürün.

-Bebeklerinize diş kaşıyıcı ürünü seçerken kesinlikle plastik ve boyalı olmamasına özen gösterin.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉