İnsanoğluna en büyük armağan bebekler bir annenin dünyaya sunduğu hediye. Dünyaya ilk geldikleri anda ağlayarak merhaba derler onların dili ağlamaktır her dertlerini isteklerini o masum yüzlerini buruşturarak anlatırlar. Bebekler bazen istedikleri bir oyuncak, bazen altlarının kirlenmesi, bazen anneden bir parça süt için ağlarlar. Bebekler her zaman istekleri için ağlamazlar bir ağrıları sıkıntıları oldukları zamanlarda ağlarlar işte tam bu nedenler bebeklerimiz ağlıyorsa dikkat etmeliyiz.
Ağlayan bir bebeğimiz varsa ilk olarak sakinleştirmek için gereken şey, bebeğimizi olabildiğince rahat konumda olmasını sağlamak olmalı ve bebeğinizi huzursuz edebilecek olduğunu düşündüğünüz her şeyden uzak durmasını sağlamak olmalıdır. Bebeğimizi belirli aralıklarla ama sıklıkla kucağınıza almalıyız ve bebeğinizle beraber zaman geçirmeniz, bebeğinizin size olan güvenini oldukça artıracak bu güvende sizin kucağınızdayken endişe etmemesi gerektiğini öğretecektir. Devamlı olarak kucağınızda tutmayın bu alışkanlık yaratacaktır ve her kucağınızdan bıraktığınızda daha çok ağlamaya başlamasına neden olacaktır.
Ağlayan bebeğimizi sakinleştirmek için ikinci önemli konu ise bebeğimize mutlaka ilgi göstermeniz gerektiğidir. Unutmayın ki, bebeğiniz ağlarken tek amacı sizinle iletişim kurmaya çalışmak ve sizden da bunun karşılığını beklemesidir. Eğer bebeğinize ağlarken ilgi göstermezseniz ağlaması zamanla giderek artacak ve bebeğinizi ağlamasını susturmak çok daha güç bir hale gelecektir.
Bebeğiniz ağladığında kucağıma almak onu şımarık yapacaktır düşüncesi tamamen yanlış bir düşüncedir. Bebekler dünyaya geldiği andan itibaren, anne ve baba şefkatine muhtaç olarak doğarlar ve bebeğinize ilgi göstermeniz tam aksine ileride aile bağları kuvvetli, kendine güvenen bir çocuk olmasını sağlayacaktır.
Bebeğinizin ağlama nedenleri arasında karnı acıkması önde gelen sebepler arasındadır mutlaka tok olduğundan emin olun. Bebeğinizi hala anne sütüyle besleniyorsa, yediklerinize çok dikkat etmeli sütünüzün tadını değiştirebilecek soğan, sarımsak, lahana gibi yiyecekleri mümkün olduğunca az tüketin.
Karnı doyduktan sonra hala ağlamaya devam ediyorsa gazını kontrol edelim eyer varsa gazını çıkartmaya çalışalım.
Bebeğiniz, ağlamalarına mutlaka kulak verelim eğer ince bir ses tonuyla ağlıyor ya da her zamankinden çok daha farklı bir türde, daha uzun süreli ağlıyor ise, ağlamasının yanı sıra ishal, öksürük, kabızlık, ateş gibi sağlığını tehdit edebilecek en ufak bir kuşkunuz varsa derhal hekime başvurun. Bebekler dünyaya anneler tarafından getirilmiş mucizelerdir, onların birer yetişkin olana kadar narin ve dayanıksız olacağını aklınızdan asla çıkarmayın, yetişkin insanların aylarca dayanabileceği bir kötü etkenin bir bebek için hayati tehdit olabileceği ihtimalini aklınızda her zaman bulundurun. Bebeklerin sağlığı anne ve babalarının gösterdiği ilgi ve öneme bağlıdır.
YORUM GÖNDER