Botox Nedir Nasıl Yapılır ?
Botox günümüz de çok yaygın kullanılan ve yaşam ve yaşlanma etkisi olan kırışıklıklara karşı bir nevi çözüm yoludur , cildimizdeki kırışıklıkların yaşlılık tek nedeni değildir zararlı güneş ışınları , havadaki kirlilik , kadınların hastalığı olan menopoz , stres ve sigara cildimize zarar veren önemli etkenlerdir.
Botox olarak bilinen tedavinin colstridium botulinum adında bakteriden üretilmiş olan bir çeşit tıbbı bakteridir ,kullanıldığı tek alan bu değildir epey zamandır nörolojik ve göz hastalıklarına çözüm olarak da kullanılmıştır . Botox uygulaması 10 yıldır güvenle kullanılan 2002 yılında Amerika FDA kurumu kozmetik alanda da kullanımına onay vermiştir.
Botox Hangi Durumlarda Yapılır ?
Botox un kullanım alanı oldukça fazladır dermatoloji , aşırı terleme sorunları ,cilt kırışıklıkları ve hekiminizin sizin için uygun bulduğu semptomlar da kullanılmaktadır.
Botox Yapıldığında Etkileri Nedir ?
Botox ‘ un en çok kullanıldığı veya başka bir deyişle tercih edildiği alan kırışıklıklar ,yüz çizgileri , mimik gibi cildinizin altın da bulunan kaslarınızın hareketlerine bağlı olduğu kasılmaların zamanla yer yapması bu çizgilere yol açar .Botox ile yapılan müdahale ise bu kasların gerilmesine başka bir deyişle kasılmasına engele olarak gerginlik sağlamasıdır. Bu tedavi yöntemin de erken müdahale oldukça önem taşır eyer semptomlar ileri derecedeyse ek tedavi olarak ; dolgu maddeleri , peeling , lazer gibi alternatif çözümlerle beraber hekiminizin tavsiyesi ile uygulanabilir.
Botox Uygulaması Nasıl Yapılır ?
Botox işlemi öncesi hekiminizin kararına bağlı olarak lokal anestezik losyon kullanılabilir .Tedavi uygulanılacak kişinin kas yapısına bağlı olarak kırışıklık olan bölgelere ince uçlu enjektörlerle az dozlarda enjekte edilir.Botox tedavisi genel olarak 15 –20 dk arasın da sürebilir uygulama sırasında çok az da olsa rahatsızlık hissi alınabilir.Tedavi uygulandık’ dan 1.5 -2 hafta .içerisin de etkisini belirgin bir sekil de göstermeye başlar aynı zaman da yapılan enjeksiyon sadece uygulanan bölgede reaksiyon gösterir genel kan dolaşımına karışmaz.
YORUM GÖNDER