CEO Nasıl Olunur?
Günümüzde şirketler ilerlemek ve daha fazla kazanç elde etmek için en tepeye kararları vermesi için CEO atamaktadır. Şu an büyük şirketlerin tamamında CEO bulunmaktadır. Peki, Ceo Nedir, Ceo Nasıl Olunur? Bu soruların cevaplarını bilmeyen çok sayıda insan vardır.
Size bu konuda açıklayıcı bir şekilde cevap vermek istiyoruz. Hayatınız belki bir döneminde sizlerin ayağına da CEO olma fırsatı gelebilir. Bu ana şimdiden hazırlık olmak ya da o yolda ilerlemek için ilk olarak CEO’nun ne olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bu işinizi kolaylaştıracaktır.
CEO Nedir?
CEO’nun açılımı Chief Executive Officer olarak biliniyor. Türkçede tam karşılığı olmasa da baş yönetici olarak dilimize çevirebiliriz. Tam olarak şirketlerde ki konumu için Yönetim Kurulunun altında onların yerine gerektiğinde karar verebilen, genel müdürün üzerinde bulunabilen bir konumu vardır. CEO tercihleri şirketleri çok ileriye taşıyabileceği gibi CEO’nun vereceği yanlış kararlar işlerin kötüye gitmesine neden olabilir. Bu nedenle şirketler bu tercihlerini yaparken çok dikkatli hareket ederler ve ona verecekleri maaşı çok da önemsemezler. Ceo’nun ne demek olduğunu anladıktan sonra şimdi CEO nasıl olunur sorusuna cevap verelim.
CEO Nasıl Olunur?
CEO olmak isteyenlerin okuyabileceği bir yazılı kitap yoktur. Bu iş aslında deneyim ile ortaya çıkmaktadır. O ana gelene kadar yaptığınız işlerde hareketleriniz, verdiğiniz kararlar ve o kararların arkasında durmanız sizi günün birinde o noktaya taşıyacaktır. Gene de bilmeniz gereken önemli detaylar vardır.
Eğer günün birinde CEO olmak istiyorsanız insan ilişkileriniz çok iyi olmalıdır. Görev alacağınız şirkette her konudan haberdar olmalısınız. Tabi, böyle bir şansınız olmadığına göre yapmanız gereken önemli insanlar ile irtibatta olmalısınız.
CEO sadece yönetim kuruluna karşı değil, çalışanlara, devlete, kamuoyuna, sivil toplum örgütlerine karşıda sorumludur. Eğer bir şirkette CEO olursanız şirketin karşılaşacağı sorun dahil her şeye cevap vereceğinizi bilmelisiniz.
Hem yönetici hem de lider olmalıdır. Çalışanlarını yüksek performans ile çalıştırmalı aynı zamanda onları hedefe yönlendirmesini bilmelidir. Son olarak da en önemli özelliği mali eğitiminin en üst düzeyde olması gerekmektedir.
YORUM GÖNDER