• PAYLAŞ

Doğru Kredi Kartı Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

  • 03/02/2017 - 21:16
  • 0 Yorum
  • 799 görüntüleme

Doğru Kredi Kartı Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Kredi kartı kullanımı ve onun zararlı etkilerinden kurtulma yolları ile ilgili çok sayıda yazı yazıyoruz. Bu sayede size faydalı olmaya çalışıyoruz. Devlet tarafından kredi kartının yarattığı büyük zorlukların önüne geçebilmek için yasa çıkarıldığını hepimiz biliyoruz. Bu karar bile sorunun ne kadar büyük olduğunu bizlere gösteriyor. Kredi kartı insanlara bir hizmet olarak sunulmuştur. Ancak doğru kullanılmadığı için genelde kredi kartları büyük bir sorun haline geliyor. Doğru kullanılan kredi kartı sayesinde çok sayıda avantajdan yararlanabilirsiniz. Avantajların en önemlisi peşin paraya alabileceğiniz bir eşyayı kredi kartınız sayesinde aynı parayı eşit taksitlere bölerek alabilmenizdir.

Kredi kartını algılama şekli önemlidir

Kredi kartını kullanan insanlar genellikle yanlış bir düşünceye sahipler. Bu kart ile alalım her istediğimizi nasılsa bir şekilde ödenir diyerek hareket ediyorlar. Ancak kredi kartınızı ödeme gücünüz yoksa bu düşünce şekli büyük bir borcun altına girmenize neden olacaktır. Kredi kartını öncelikle doğru algılamanız gerekiyor. Aylık 3000 TL geliriniz varsa, bunun ne kadarınız kredi kartı ödemeniz için ayırabileceğinizi belirlemelisiniz. Sonuçta sabit birçok giderimiz vardır. Hem o harcamaları yapıp hem de kredi kartı limitimizi sonuna kadar kullanırsak bu bizim için büyük bir sorun olacaktır.

Kredi kartımız için kendimize bir harcama düzeni hazırlamalıyız. Örneğin kredi kartı ödemeniz her ayın 15-17 tarihleri arasında oluyor diyelim. Bu da hesap kesim tarihinin 5’in olacağını bize gösteriyor. Yani 5 ile 15 tarihleri arasında yapacağımız tüm harcamalarımızı en az bir ay sonra ödeyeceğiz. Bu kredi kartınız bize sağladığı bir avantajdır. Hesap kesim tarihi ile aynı gün yüklü bir harcama yaparsak bunun bize sağladığı bir avantaj yoktur.

Kredi notu  – Kara Liste

Çıkarılan kanunla bankalara karşı ödemek zorunda oldukları borçları gününde ödemeyen müşterilerin birçoğu kara listeye giriyor. Bu listeye girdiğiniz andan itibaren tüm bankaların gözünde güvenilmeyen bir müşteri oluyorsunuz. Bu duruma kesinlikle düşmemenizi tavsiye ederiz. Bunun için öncelikle kredi kartı ekstre ödemelerinizi düzenli yapmalısınız. Eğer o ay tüm borcunuzu ödeyemeyecek olsanız dahi en az asgari tutarı ödemeye çalışın. Tabi bunu kendinize bir alışkanlık haline getirmeyin. Maksimum 3 ay bunu yapma hakkınız var. Sayı artarsa kara listeye girme ihtimaliniz artacaktır. Negatif kredi notu alırsanız da bankalardan ileri de talep edeceğiniz hizmetler için olumsuz bir cevap alırsınız.

Kredi kartı kullanımında işinize yarayacak bilgiler

Kredi kartı ödemelerinizi yapabilmek için illa bankaya gitmenize gerek yok. Tüm ödemeleriniz internet aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz ATM cihazlarını da kullanarak ödeme yapabilirsiniz. Kredi kartı kullanımını özendirmek için bankaların sürekli olarak yenilediği hediye puan veren alışveriş kampanyalarını takip etmenizde sizin için bir avantajdır. Bu avantajları kaçırmamak için düzenli olarak e-mail alabilmenizi aktif hale getirebilirsiniz. O ay içinde ihtiyacınız olan bir ürünün yüksek hediye puan sunması sizin için bir avantaj olacaktır.

Kredi kartı borçlarınızı zamanında ödemenin avantajı size faiz yükünün binmesini engeller. Aynı zamanda kredi notunuzun düşmesinin önüne de geçecektir. Bu da ileri de bankalardan alacağınız kredi ve yeni kredi kartları için size avantaj sağlayacaktır. Tüm alışverişlerinizde post cihazını görmeye çalışın. Dolandırıcılık konusu kredi kartları üzerine yoğunlaşmış durumda. Tutarı ve kartınızı gördükten sonra şifrenizi girerek alışverişinizi noktalamalısınız. İnternetten alışveriş yaparken 3D güvenlik uygulaması bulunan siteleri tercih etmelisiniz. Bu sitelerden alışveriş yapmak bilgilerinizin güvenliği açısında çok önemlidir.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉