• PAYLAŞ

Dünya Borsa Endekslerine Nasıl Yatırım Yapılır?

  • 27/10/2016 - 11:41
  • 0 Yorum
  • 1012 görüntüleme

Dünya borsa endekslerine nasıl yatırım yapılır?

Dünya giderek tek bir pazar haline gelmeye devam ediyor. İnsanlar ürettikleri ürünlerini sadece kendi ülke sınırları içinde satmak istemiyor tüm ülkeleri açık birer pazar olarak görüyorlar. Globalleşmenin bu kadar hızlı ilerlemesi sadece ticaret hayatında değil diğer para piyasalarında da yaşanıyor. Bunlar arasında en çok insanların dikkatini çeken borsadır. Çünkü bu alana yatırım yapmak diğerlerine göre daha kolaydır. Bu yayınımızda sizlere dünya borsa piyasalarına nasıl yatırım yapabileceğiniz hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Borsaya yatırım nasıl yapılır konusunda merak ettiğiniz her şeyi sitemizde bulabilirsiniz. Bu sefer dünya borsa piyasalarına nasıl yatırım yapacağınız hakkında çok detaylı bilgiler sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Dünya üzerinde çok sayıda borsa bulunuyor. Ancak birçoğu yetersiz imkanlarla yatırımcılarına ev sahipliği yapıyor. İmkanların yetersizliğinden kastımız çok az sayıda yatırım alanı bulunmasını söylemek istiyoruz. Yoksa teknolojik imkanlar bakımından tüm borsa alt yapıları birbirlerinin aynısı imkanlara sahiptir. Borsa ne kadar büyürse yatırımcılarına sunduğu kazançlarda aynı oranda artıyor. Dünya borsalarına yatırım yapabileceğiniz dünyanın en güçlü borsalarını ve bu borsaların sunduğu imkanları sizlerle paylaşalım.

finance

DOW JONES 30: Dünyanın en büyük borsası olarak da kabul edebileceğimiz New York borsasında 30 lider şirket bulunmaktadır. Borsanın amacı bu şirketlerin gücünü ölçmektir. Bu borsa o kadar güçlüdür ki hem Amerika hem de dünya ekonomisinin performansını bizlere gösterebilir.

NASDAQ 100: Bu borsada işlem gören şirketler arasında finans ve yatırım şirketleri bulunmamaktadır. Bu borsada işlem gören 100 şirket genellikle teknoloji, perakende ve toptan satış işinde olanlardır. Bu borsa aynı zamanda dünyanın en büyük teknoloji endeksi olarak kabul edilmektedir. Apple, Google gibi şirketlerin hisseleri burada işlem görmektedir.

DAX 30 : Almanya’nın en güçlü 30 şirketinin işlem gördüğü borsayı ifade etmektedir. Bu borsayı takip ederek Almanya ekonomisinin ve Avrupa Ekonomisinin nabzını tutabilirsiniz. Bu borsa XETRA isimli bir sistem üzerinden takip edilmektedir.

S&P 500: Bir kredi derecelendirme kurumu olan Standard & Poor’s tarafından yapılan bir borsadır. Amerika merkezli olan borsada 500 şirket işlem sürdürmektedir. Bu piyasa aynı zamanda Amerika ekonomisinin yüzde 75’lik bir kısmını ifade etmektedir.

FTSE 100: İngilizlerin borsalarına verdikleri isimdir. İngiltere de faaliyet gösteren 100 önemli şirketin hisseleri burada alınıp satılmaktadır. Bu borsada işlem gören şirketlerin yüzde 65’i İngiliz yüz de 35’i de global firmalardır.

NİKKEİ 225: Japonya merkezli Tokyo Borsasının kısaltmasıdır. Bu borsada 225 şirket işlem yürütmektedir. Bu sistemi Japonya ekonomisi hakkında ki tüm bilgilere ulaşmak için inceleyebilirsiniz. Dünyanın en güçlü borsalarından bir tanesidir.

Dünya borsaları arasında yatırım yapabileceklerinizi ve merkezleri olan ülkelerin nereler olduğunu kısaca sizlere anlatmaya çalıştık. Borsaya nasıl girilir sorusu bu borsalar için farklılık göstermektedir. Bazıları özel davetle yatırımcı davet ederken bazıları da tüm yatırımcılara açık bir şekilde işlem görmektedir. Borsada işlem gören şirketler güçlendikçe borsada gücünü arttırmaktadır.

dunya-borsa-endeksleri-2

Dünya Borsalarına Yatırım Nasıl Yapılır

İngilizceni kuvvetliyse bu borsalara kendiniz de kolayca yatırım yapabilirsiniz. Ancak öncelikle borsa bilgisine sahip olmanız da gerekiyor. Hem dil konusunda sıkıntılarınız var hem de borsayı tam olarak bilmiyorsanız size tavsiyemiz sizin adınıza yatırım yapabilecek olan yatırım şirketleri ile anlaşmanız olacaktır. İşlerinde uzman oldukları için sizlere gerekli geliri kazandıracaklardır. Sizden ücret olarak kazancınızdan komisyon olacakları için çok fazla bir kaybınız da olmayacaktır. Dünya pazarlarına borsalar ile açılmak istiyorsanız çok dikkatli hareket etmeniz gerekiyor.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉