İnsanlar günümüzde birikim yaptıktan sonra ek gelir elde etmek için sürekli olarak farklı kanallara yatırım yapmak istiyor. Ancak her seferinde aynı soru ile yüz yüze geliyorlar. En iyi yatırım aracı hangisidir. Bu soruya verilen çok sayıda cevap vardır. Bu cevapların çoğunun doğru olduğunu söyleyebiliriz. Herkes için en iyi yatırım aracı farklılıklar göstermektedir. Bu genellikle o kişinin durumu ile ilgilidir. Biz sizlere 8 adımda en iyi yatırım aracınızı bulabilmenize yardımcı olacak sorular ile yardımcı olacağız.
- Kişisel durumunuz yapacağınız yatırım için çok önemlidir. Kısa sürede gelir elde etmeye ihtiyacınız varsa farklı yatırım araçları denemelisiniz. Ancak herhangi bir aciliyeti yoksa farklı alanları deneme de özgür davranabilirsiniz.
- Yapacağınız yatırımdan ne kadar kazanç elde etmek istediğiniz çok önemlidir yapacağınız yatırım için. İlk olarak yapmanız gereken kar oranının ne kadar olması gerektiğine karar verin. Az risk az kar, çok risk çok kar sizin mottanız olabilir.
- Yatırım için ne kadar tutar ayırdığınız yatırım çeşitliliğinizin artmasına yardımcı olacaktır. Böylelikle tek bir kanala kanalize olmamış olursunuz. Büyük yatırımcılar genellikle portföy çeşitlendirmesi tekniğini çok kullanmayı terci ederler.
- Yatırım kanalınızı daha önceden belirlediyseniz o yatırım için ne kadar gerektiğini de önceden biliyorsunuz demektir. Hisse senedi vb yatırımlar için çok büyük bir paraya ihtiyaç yoktur. Ancak gayrimenkul yatırımları için miktar yüksek olacaktır.
- Tercih edebileceğiniz en uygun vadeyi bulmanız çok önemlidir. Kısa vadede hareket elde etmek isteyebileceğiniz gibi uzun vadede gelir etmek için bekleyebilirsiniz.
- Yatırımınız sonrasında düzenli olarak gelir elde edip etmediğinize karar vermeniz yatırım kanalınızı belirleyecektir. Eğer aylık olarak gelir elde etmek istiyorsanız gayri menkul yatırımı çok iyi olacaktır.
- Son yaptığınızdan başka yatırımınız olup olmaması yatırımınızı doğrudan etkileyecektir. Düzenli gelir elde edebildiğiniz bir yatırımınız varsa daha riskli bir yatırım aracı tercih edebilirsiniz.
- Risk toleransını belirleyin. Yani yatırımınızın sonunda zarar etme oranınız sizin yapacağının yatırımı doğrudan etkileyecektir. Sadece finansal olarak değil psikolojik olarak da durumu inceleyin.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
YORUM GÖNDER