Sosyal ağ devi Facebook 2014 yılında büyük umutlarla devreye soktuğu Paper’dan olumlu sonuçlar alamadığı belli oluyor. Facebook uygulamayı hazırlarken oldukça yenilikçi ve kullanıcılarını dünyadan bilgi akışı sağlamaktı. Facebook kullanıcıları bu yeni bakış açısına gereğinden az ilgi göstermiş olacak ki sosyal ağ devi çok az konuda yaptığı bir uygulamayla Paper servisini kapatma kararı alıyor.
Facebook kullanıcılarına iki yıldan fazladır hizmet sağladığı ve aslına bakarsanız büyük umutlar bağladığı Paper uygulamasını neden vazgeçtiği ve kapatma kararı aldığı konusunda açıklama yapmadan sadece servisin kapanacağına dair duyurusunu yaptı.
Facebook, 2014 yılının Ocak ayında kullanıma sunduğu Paper yenilikçi bir bakış açısı olarak sosyal ağda dolaşıp aynı zaman da haber okumanın eğlenceli bir yanını sunmayı hedefleyen uygulama incelendiğinde iki temel işlevi bulunuyordu: sevdiklerinizin video, fotoğraf, ve diğer aktivitelerini gösteren genel bir akış ve Facebook kendi servisi tarafından seçilen haber içerikleri bulunan oluşan diğer bir akış sunmak.
Dev sosyal ağ Facebook tarafından yapılan açıklamada Paper uygulamasının 29 Temmuz tarihine kadar hizmet sunacağı ve kapatılacağı duyuruldu.
Facebook, aslında Paper uygulamasından önce geçtiğimiz yılın son aylarına doğru, Riff, Slingshot, ve Rooms adlı diğer uygulamaları da ı bırakma kararı almıştı.
Facebook’un yaptığı genel açıklama da ayrıca Paper’ın aslında firma için Instant Articles gibi diğer önemli projelerde önemli bir ilham kaynağı olarak gerekli görevi üstlendiğini dile getirdi.
Facebook ve diğer sosyal ağlarda başarıya imza atmış markaların Facebook kapatma için yaptığı açıklamayı da göz önüne alırsanız, sizlere daha öncedeki yazılarımızda belirttiğimiz gibi boş hamlelerinin olması çok nadir görülecek bir şeydir. Facebook 2014 yılında devreye soktuğu Paper uygulamasıyla yapması gereken analizleri yapmış ve aslında kullanıcıların neye ihtiyacı olduğunu tespit ederek çok daha başarılı olan uygulamasını hazırlayarak kullanıma sunmuştur. Kısaca özetlemek gerekirse bundan sonra da bu tip uygulamaların aktif edilip yada kapatıldığını sıklıkla göreceğiz.
YORUM GÖNDER