• PAYLAŞ

Gastriti Anlamanın Yolları Nelerdir?

  • 08/07/2017 - 14:11
  • 0 Yorum
  • 842 görüntüleme

Midede yaşanan hastalıklardan birisi de gastrit sorunudur. Bu sorun midenin iç kısmında bulunan mukoza kısmında yaşanan iltihaplanma ve tahrişe bağlı bir şekilde olarak bir sorundur. Gastritin oluşma nedeni genel olarak bakteriyel enfeksiyonlara bağlı olarak ortaya çıktığı açıklanmıştır. Bu sorun başlarda önemli bir sorun teşkil etmese de dikkat edilmediğinde daha büyük sorunların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu sorunları ülser ya da kanser gibi ciddi hastalıklar olduğunun altını çizmeliyiz. O nedenle gastritin belirtilerini yakından takip etmeli ve eğer bu belirtilerden herhangi birisi sizde görülürse en kısa sürede doktora gitmeniz gerekmektedir. Buna önlem alabilmek için öncelikle gastritin belirtileri bilmeniz gerekiyor. Şimdi belirtileri yazalım ona göre sizde kendiniz için dikkatli olmaya çalışın.

Gastrit Belirtileri

Bu hastalığın belirtileri insandan insana farklılık göstermektedir. Ama gedene gastrit sorunun belirtileri genellikle midede yaşanan ağrı ve hazımsızlık belirtileri arasında ilk sırada yer almaktadır.  Tabi hazımsızlık ve mide ağrısı sorununun bu hastalığının belirtileri arasında olmasının belirlenmesi için sürekli olarak ortaya çıkması gerekmektedir. İlk defa bu sorunun yaşananlarda çok şiddetli olmasa da bazılarında kronikleşmiş bir gastrit rahatlığının belirtileri daha şiddetli olmalarıdır. Akut gastrit olarak bilinen sorunun belirtilerin etkisi daha azdır ve bu şekilde de ortaya çıkabilir. Şimdi sizlere gastriti anlamanın belirtileri hakkında önemli bilgiler vermeye çalışacalım.

Gastrit Sorununu Anlamanın Farklı Yolları Nelerdir

Öncelikle bu sorunun sık görülen belirtilerini yazarak başlayalım. Bu sorunun ana belirtileri midede yaşanan ağrı, hazımsızlık, geğirme, hıçkırık, iştah kaybı, berrak ve yeşil renklerde kusma bu hastalığın belirtileri arasındadır. Tabi herkes insanda farklı bir belirtisi görülmektedir. O nedenle sizinki farklı bir belirti nedeniyle sorun ortaya çıkabilir.

Gastrit olup olmadığının anlaşılması için kan testi yapılması gerekmektedir. Bu hastalığa neden olan sorunun H. Pylori enfeksiyonundan dolayı ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Bunun varlığından emin olmak için bir hastaneye giderek doktor kontrolünde testlerin yapılması gerekmektedir. Bu konuda dikkatli davranmak ve aksatmadan kan tahlilini mutlaka yaptırmak gerekmektedir. Geç kalınması durumunda hastalık farkında olmadan ilerlemesine neden olabilirsiniz.

Gastrit sorunun iç etkenleri kadar dış etkenlerine de dikkat edilmelidir. Bunlardan birisi de dışkı testinin yapılması olacaktır. Bu testin yapılma nedeni ise vücudumuzda enfeksiyonun olup olmadığını belirlenmek istemesidir. Bu test gastrit sorununun tespit edilmesi açısından önemli testlerden birisidir. O nedenle dikkatli bir şekilde mutlaka yapılmalıdır.

Gastrit hastalığının anlaşılması için yapılacak olan testlerden birisi de üre nefes testidir. Radyoaktif karbon içerisinde bir sıvının vücudumuzdan alınması ve nefesimizin bir şişe içerisinde üflenmesi ile yapılmaktadır. Eğer vücudumuzda gastritin oluşmasına neden olan enfeksiyon bulunuyorsa, bu nefesimizin içerisinde radyoaktif karbon olması ile ortaya çıkarılacaktır. Ardından gerekli tedavi sürecine geçiş yapılabilir.

Gastriti anlamanın yollarından birisi de üst sindirim sistemine endoskopi yapılmasıdır. Bu işlem bir boru ve kameraya sahip bir şekilde ince bağırsak, mide, yemek borusu içerisine gönderilir. Bu doku içerisinden alınarak şüpheli olarak görülen H. Pylori’nin olup olmadığı araştırılır. Bu bakterinin ortaya çıkmasının en garanti olduğu yöntem bu endoskopi işlemidir.

Baryum görüleme cihazı yani x-ray cihazı yardımı ile de gastrit sorunun olup olmadığı tespit edilebilir. Bu işlem endoskopiye göre daha kolaydır. Burada yapılan çekim işlemi ile üst sindirim sisteminin daha net bir şekilde görünmesi sağlanır. Bu görünün sağlanması için öncelikle baryumum içilmesi gerekmektedir. Bu sayede mide bölgesinde gastrite sorun açacak olan enfeksiyon olup olmadığı ortaya çıkarılır.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉