• PAYLAŞ

Girişimcilerin Başarısız Olma Nedenleri?

  • 10/04/2017 - 12:24
  • 0 Yorum
  • 892 görüntüleme

Girişimcilerin Başarısız Olma Nedenleri?

Ekonomiler için girişimcilerin çok büyük önemi vardır. Her girişim faaliyeti başarı ile sonuçlanmasa bile ekonomide hareket oluşmasına yardım etmektedir. Günümüzde girişimcilik kavramı ülkemizde çok iyi anlaşılamasa da gerçekten önemli çalışmalar bulunmaktadır. Bir dükkan açmayı birçok insan girişimcilik olarak görüyor. Yapılan bir şeyi tekrar yapmak girişimcilik değil ticaret faaliyet olduğunu kabul etmiyorlar ya da anlamıyorlar. Girişimcilik ise insanlara ihtiyaç duydukları bir konuda yeni bir ürün ile hizmet etmek anlamına gelmektedir. Günümüzde bunun en güzel örneği olarak elektrikli motorla çalışan araçları gösterebiliriz. Yapılan pek çok ekonomik çalışma ve bunlardan elde edilen raporlara göre girişimcilik faaliyeti başlatanların yüzde 90’lık bir kısmının başarısız olduğunu ortaya çıkarıyor. Peki, girişimcilerin büyük bir kısmının başarısız olduğu bu durumdan nasıl başarıyı yakalayabilirler. Şimdi başarısızlığa neden olan hataları neler olduğunu ve bunların nasıl engelleneceğini maddeler halinde açıklamaya çalışalım.

  1. Kendilerini Gerekli Zamanı Tanımıyorlar

Bir işletmenin belirli bir temele oturması için gerekli olan zaman aralığı 2-3 yıl aralığında olduğunun farkına bir çok girişimci varamıyor. Çok hızlı bir şekilde başarıya ulaşmaya çalışıyorlar. Bu da onların hatalar yapmalarına neden oluyor. Yeni bir işletme oluşturmak için sadece gerekli sermayeye sahip olmanın yeterli olmadığını birçok insan farkına varamıyor. İstikrarı sağlamak için öncelikle 3 yıllık bir dönem boyunca masrafları karşılayacak sermayeye sahip olmalısınız. Yani şirketi açmak için gerekli sermayeye ek olarak 3 yıl boyunca sizi idare edecek paraya da sahip olmanız gerekiyor. O nedenle hesaplarınızı ona göre yapmanızda fayda var. Diyelim açılış maliyetiniz 20 bin TL olacağını hesapladınız. Ardından her ay içinde 2 bin TL’ye hiç para kazanmadan sahip olmalısınız. Bu da sizin için gerekli olan miktar 92 bin TL olacağını ortaya çıkarıyor. Eğer buna yakın bir sermayeye sahip değilseniz girişiminizden zarar edebilirsiniz.

  1. Girişimci Olmanın Beraberinde Getirdiği Detayları Bilmemek

Birçok girişimci gerçek bir işletmeye sahip olma konusunda gerekli bilgiye sahip değildir. Sadece hayal olarak planlamayı bildikleri için kuruluşun ardından gerçekten ne alman ifade ettiğini öğrenirler. İşletmenizi kurduğunuzda  yapmak istediğiniz işe işletme faaliyetlerini takip etmekten dolayı gerekli zamanı harcayamadığınız fark edersiniz. Örneğin bir pasta yapıyorsanız işletme faaliyete geçtikten sonra işletme için hayati öneme sahip olan detaylar ile uğraşmaktan bu işi yapamadığınız fark edersiniz. O nedenle bir işletme açmadan önce bunun için gerekli bilgiye sahip olacağını bir deneyim edinmenizde fayda var. Yapacağınız benzer bir işi yönetecek birisinin yanında çalışmak doğru adım olabilir. Zamanla hem işinizi daha iyi yapmayı öğrenebilir hem de işletme faaliyetlerinden gerekli olan detayların farkına varabilirsiniz.

  1. Ürün için gerekli pazarın olmaması

Yapmak istediğiniz ürün ya da sunmak istediğiniz hizmet için yaşadığınız bölgede gerekli pazarın olmadığının farkına varmak. Hayalinizde sunacağınız hizmetin ya da ürünün insanlar tarafından çok beğenileceğini ve hızlı bir şekilde satışının yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. Ancak birçok hayal ile gerçek ortak bir noktada kesişmeyebilir. Onun için öncelikle Pazar araştırmasına odaklanmanızda fayda var. Bunun için büyük şirketler gibi Pazar araştırmalarına yüksek paralar bağlama şansınız yok. O nedenle bunu küçük bir çapta kendiniz yapmalısınız. Örneğin kurabiye yapıp satmayı düşünüyorsunuz diyelim. Evinizde bunu yaparak etrafınız da ki insanlara satmayı deneyebilirsiniz. Talep gelirse işinizin tutacağını anlayabilirsiniz. Ancak ilk satışın ardından gerekli talep gelmezse bu konuda çok da başarılı olamayacağını anlamanız gerekiyor. Girişimcilikte başarılı olmak istiyorsanız bunlara dikkat etmelisiniz.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 2]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉