• PAYLAŞ

Kendi işinizin patronu olmak için yapmanız gerekenler nelerdir?

  • 06/01/2017 - 08:57
  • 0 Yorum
  • 872 görüntüleme

Kendi işinizin patronu olmak için yapmanız gerekenler nelerdir?

Her yeni yıl insanların yeni kararlar almasına neden olur. İnsanlar aldıkları bu kararların birçoğu uygulamasalar da bu artık gelenekselleşmiş bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Ancak artık canınıza tak ettiyse ve yeni yılda artık kendi işinizin patronu olmayı kafanıza koyduysanız bu yazımızı dikkatli okumanız gerekiyor. Çünkü bu yazıda bu yıl içerisinde patron olabilmeniz için yapmanız gerekenler hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Kendi işinizi patronu olmak için yapmanız gerekenlere değinmeden önce tüm benliğiniz ile bu işe kendinizi vermeniz gerektirdiğini söylemeliyiz. Ancak tüm benliği ile işine yoğunlaşan insanlar amaçlarına ulaşabilir. Şimdi maddeler ile patron olmak için yapmanız gerekenlere değinelim.

  1. Sevdiğiniz işe odaklanın

Hangi işi yaptığınız çok önemlidir. Birçok insan sevmediği işi yapmasından dolayı işine odaklanamıyor ve bu durumda onun işini ilerletmesine engel oluyor. O nedenle hangi işi yapacağınızı çok kesin olarak belirlemelisiniz. Özellikle sevdiğiniz işe odaklanmanız sizin için doğru tercih olacaktır.

  1. Bir Fikir Bulun

Yapmak istediğiniz dünya üzerinde kabul edilen bir iş olsa da çok az tercih edilen bir iş olsa da farklı bir fikir ile o işi yapmak size artı değer kazandıracaktır. Örneğin ülkemizde buna en güzel simit sarayları ve çiğ köfte şirketleridir. İki üründe ülkemizde çok sevilen ve tüketilen ürünler olsa da onları farklı bir şekilde insanlara sunma fikri sayesinde çok önemli iki farklı değer oluşturulmuş oldu. Sizde kendi işinizin rakiplerinizin bir adım önünde olmasını istiyorsanız yeni bir fikir ile sektöre giriş yapmanız faydalı olacaktır.

  1. Plan Yapın

İşinizi kurmadan, kuruluş sırasında ve kurduktan sonra yapacaklarınızın hepsini teorik olarak planlayın. İşinizi kurmadan önce kuracağınız iş bulmak için plan yaparak başlayabilirsiniz. Yapmak istediğiniz işi belirledikten sonra o işi kurmak için neler yapmanız gerektiğini ve ne kadar sermaye gerektiği gibi konuları planlamalısınız. Son olarak da işinizi kurduktan sonra yapmanız gerekenleri belirli bir plan çerçevesinde hazırlamalısınız. Bu sayede kısa ve uzun vadede atacağınız hamleleri belirlemiş olursunuz. Ortadan belirsizliği kaldırmış olursunuz.

  1. Tavsiye Alın

İnsanların yaptıkları en büyük hatalarından birisi de başkalarından tavsiye almaktan kaçınmalarıdır. Tavsiye verebilecek seviye de güvendiğiniz insanlar sizi doğru şekilde yönlendirecektir. Çünkü tavsiye verebilecek insanlar deneyim sahibi olmuşlardır. Deneyim sahibi insanların size verecekleri bilgileri deneyimledikleri için size yapmamanız gereken hataları ve yapmanız gerekenler hakkında bilgi vereceklerdir.

  1. Dikkatli Olun

Ne iş kurarsanız kurun elinizde olan bir değeri satmayı aklınıza getirmeyin ya da kuracağınız işin kesinlikle başarılı olacağını düşünmeyin. Çünkü bir işin başarılı olma için çok sayıda parametrenin bir araya gelmesi gerekiyor. Çok kaliteli çiğ köfte yapıyor olsanız da onu satacak insanları bulamazsanız bu işin başarılı olma şansı bulunmamaktadır. İşinizi yapmayı başladıktan sonra belirli bir süre o işten gelir elde etmemeyi düşünmemelisiniz. 6 ay ile 1 yıl arasında kendinizi idare edecek gelirinizin olması gerekiyor.

  1. Finansal Durumunuzu iş kurmaya hazır hale getirin

İş kurma fikrinizi hayata geçirmek için günümüzde birçok insan kredi çekmeyi tercih ediyor. Çünkü ellerinde gerekli sermayeleri olmuyor. O nedenle iş kurmaya karar verdiğiniz de ilk olarak finansal durumunuzu ona hazır hale getirmelisiniz. Etrafınızda ki insanların size verecekleri olumsuz fikirlerden uzak durmalısınız. Tavsiye alın ancak bir türlü kendi fikirlerini hayata geçiremeyen ve karşısında ki insanlara da olumsuz yorumlarla sizlerin şevkini kırmak isteyenlerden uzak durmalısınız.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉