• PAYLAŞ

Kira Kredisi Nedir? Nasıl Alınır?

  • 27/05/2017 - 13:57
  • 0 Yorum
  • 902 görüntüleme

Uzun yıllardır yurt dışında başarı ile uygulanan bir sistem olan kira için kredi çekme yakın zamanda ülkemizde de uygulanmaya başlandı. Bu sistem hem kiracı hem de ev sahibi açısından çok verimli bir sistemdir. Bir kiracı bankaya giderek kira için kredi talebinde bulunabilir. Ev sahibi de istemesi dahilinde 12 eşit taksit ile kirasını alabilir. Bu sistemde ayrıca ev sahipleri evlerinden elde edecekleri kira gelirini sigortalama şansına sahipler. Yani bu sistem her iki taraf için çok faydalıdır. Ancak kira kredisi tam olarak nedir, nasıl alınır ve dikkat edilmesi gereken detayları nelerdir. Sizlere bunları açıklamaya çalışalım.

Kira Kredisi Nedir?

İlk olarak kira kredisinin ne olduğuna bakalım. Bu kredi türü hem ev sahipleri hem de kiracılar için alternatif bir şekilde kira ödeme sistemi sağlamaktadır. İsmi ilk duyulduğunda biraz mantıksız gibi gelse de uygulandığında gerçekten ne işe yaradığı çok net bir şekilde anlaşılmaktadır. Kira kredisinin içerisinde çok sayıda alternatif bulunuyor. İsterlerse bu sistem sayesinde ev sahipleri kira bedelini ve bir senelik depozit bedelini peşin olarak alabiliyorlar. Tabi bu peşin alma olayında normalde 1 sene sonunda elinize geçen paranın yüzde 15 eksiğini almak zorundasınız. Ancak o parayı bir sene erken aldığınızı farz ederseniz bu mantıklı bir tercih olabilir.

Bir diğer avantajı ise kiracının sene içerisinde eğer kirasını tam olarak ödeyemezse o kira banka tarafından ödeniyor. Tabi bu ödemede kira bedelinin yüzde 80’lik bir kısmı banka tarafından karşılanıyor. Bu sayede hem ev sahibi hem de kiracı mağdur olmamış oluyor. İşler yoluna girdikten sonra kiracı kira bedelini yatırarak durumu devam ettiriyor.

Kira Kredisinden Kimler Yararlanabilir?

Bu konuda şu ana kadar herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Tüm ev sahipleri ve kiracılar iki taraflı anlaşarak bu krediyi talep edebilirler. Bu sistem hem sahibinin bir yıllık kirayı peşin almasını sağlıyor. Aylık 1000 TL kredi bedeli olan bir evde ödenecek yıllık kira 12 bin TL oluyor. Bu sisteme başvurulduğunda ev sahibinin alacağı bedel 10200 TL oluyor. Yüzde 15’lik bir avantaj kiracının hanesine yazılıyor. O nedenle hep ev sahibi hem de kiracı açısından güzel bir sistemdir. Kiracı açısından faydaları arasında kirasını ödeyemediği ayda bu sistemin otomatik olarak devreye girmesi ve kiracı yerine kira ödemesini ev sahibine yapmasıdır.

Hangi Bankalar Kira Kredisi Veriyor?

ABD’de başlayan son yıllarda ülkemize de gelmeyi başaran bu sisteme birçok bankamız adapte olmayı başarmıştır. Bu bankalar çeşitli oranlarda farklılık göstererek kira kredisini sağlamaktadır. Bunlar arasında TEB, Albaraka, Türkiye Finans, Vakıfbank gibi bankalar bulunuyor. İster aylık isterseniz de yıllık kira talebinde bulunabilirsiniz. Kire kredisi çekebilmek için bankalara irtifak tapusu ya da kat mülkiyetinden ikisinin birisini götürmeniz gerekiyor. Nüfus cüzdanı ya da ehliyet, gelir belgesi ve kira başvurusu için gerekli diğer belgeler ile başvurunuzu yapmanız gerekiyor. Bu sayede kira kredisine başvurabilirsiniz.

Kira Kredisi Avantajlı mı?

Bu kira kredisini alıp almamak duruma göre avantajlı ya da değil olarak anlatılabilir. Eğer acil paraya ihtiyacınız varsa evinizde ki kiracı ile anlaşarak bu krediye başvurabilirsiniz. Bir sene sonunda elde edeceğiniz geliri hemen alarak işinizde kullanabilirsiniz. Ayrıca kiracı açısından avantajı da bulunmaktadır. Ödeyemediği bir ay onun yerine kirayı banka ödeyecektir. Peşin kira kredisi taleplerinde ise %15’li bir avantajı sağlanmış olacaktır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉