• PAYLAŞ

Kış Aylarında Sık Görülen Cilt Hastalıkları Nelerdir ?

  • 01/02/2017 - 23:50
  • 0 Yorum
  • 1225 görüntüleme

Kış Aylarında Sık Görülen Cilt Hastalıkları Nelerdir ?

Kış mevsiminde havaların soğuması, rüzgar ve hava kirliliği bunun yanında kapalı ortamlarda daha çok zaman geçirme, daha az su tüketilmesi ve terlemenin son derece azalması… Tüm bu faktörler  bir araya geldiğinde ciltte kuruluğun artmasına, bunun sonucunda da farklı cilt hastalıklarının gelişmesine yada var olanların alevlenmesine sebep olur. Kış aylarında cildi tehdit eden bir başka faktör ise stres! Güneşin kış ayları içerisinde yüzünü çok daha az göstermesi birçok bireyde depresif duygu durumuna sebep olur. Bu nedenle stresle tetiklenen cilt hastalıklarının da görülme sıklığı son derece artar. Ciltte oluşan, çatlama, kızarıklık, kaşıntı ve pullanma gibi yaşam kalitesini düşüren sorunların artmaması adına bir dizi önlem almak oldukça önemlidir.

Seboreik Egzema Nedir ?

Egzama; stres, gıda ve birçok çevresel etkenle tekrarlanan kronik bir hastalık türüdür. Soğuk hava, rüzgar, nem kaybı ve uzun süren sıcak suyla yapılan banyolar…  Bu etkenler en çok yüz bölgelerinde; kızarıklık, kaşıntı ve pullanma ile görülen ve halk arasında genel olarak yağ egzaması olarak bilinen seboreik dermatit şikayetinde artışa neden olur. Şikayetler ayrıca  saçlı deri ve göğsün üst bölgesinde sıklıkla görülür.

 

Seboreik Egzema Alınacak Önlemler Nelerdir ?

-Rüzgarlı havalarda dışarıda fazla zaman geçirmemek gibi çevresel faktörlere karşı önlemler almaya özen gösterilmeli

-Cilde her gün düzenli bir şekilde yağlı olmayan nemlendirici krem sürülmeli.

-Seboreik egzemaya yönelik olan eczanelerden kolaylıkla temin edilen özel krem ve şampuanları tercih edilmeli.

Sedef Hastalığı Nedir ?

Sedef doğrudan stresle tetiklenen kronik bir cilt hastalığı türüdür. Aynı zaman da kış mevsiminde oluşan gribal enfeksiyonlar da bu hastalığın tetiklenmesine sebep olur. Güneşle beraber azalan sedef hastalığı, havaların soğumasıyla birlikte şiddetini oldukça artırır. Yaşanan kaşıntı bazen son derece şiddetli olabiliyor, genel olarak diz, dirsek ve saçlı deride  gelişebiliyor. Kızarıklık ve sedef renginde olan kabuklanmalar hastalığın tipik görüntüsünü oluşturur.

Sedef Hastalığında Alınacak Önlemler Nelerdir ?

-Güneş ışınlarının sedef gibi cilt hastalıklarına son derece yararlı etkisi var. Her gün 15 dakika kadar düzenli olarak güneş ışınlarından faydalanılması gerekir.

-Kapalı ortamda sürekli bulunuyor ise öğle saatleri arasında dışarı çıkarak temiz hava ve güneşten faydalanılması gerekir.

Kontakt Dermatit Nedir ?

Havaların soğuması ile beraber kontakt dermatit hastalığını da tetikler. Özellikle soğuktan daha çok etkilenebilen ellerde kuruma, çatlama ve şiddetli kaşıntı şikayetleri olur. Ellerde sürekli olarak oluşan bu sorunlar yaşam kalitesini  bozan önemli bir etken haline gelebilir.

Kontakt Dermatit Alınacak Önlemler Nelerdir ?

-Dışarı çıkılırken soğuktan korunmak için mutlaka eldiven giyilmelidir.

-Eller eczaneden kolaylıkla temin edilen zeytinyağlı yada gliserinli el sabunlarıyla yıkanmalı.

-Ellere su değdiği zaman el kremi sürülmesi alışkanlık haline getirilmeli.

-Bulaşık yıkarken yada iş yaparken içi pamuklu olan eldiven giyilmeli.

-Hastalığın tekrar etmesini önlemek adına dermatoloğunuzun tarafından verilen tedavi ilaçlarını düzenli olarak kullanılmalı.

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 3.5]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉