• PAYLAŞ

Kişisel Antrenman Nasıl yapılır?

  • 25/08/2016 - 14:40
  • 0 Yorum
  • 1000 görüntüleme

İnsanlar spor yapmak isterler. Sporu çok farklı şekiller de yapabilirsiniz. Ancak bilgi seviyenize göre kendi kişisel antrenman programınızı yapabilirsiniz. Spor salonlarına giden insanlar kendi antrenman programlarını genellikle orada bulunan profesyonel sporculardan ya da spor hocalarından yardım alarak hazırlanmasını istemektedir. Ancak belirli bir süre sonra kişi kendi kişisel antrenman programını kendisi yapmak isteyecektir. Bu noktada bilinmesi gereken önemli bir detay vardır. Kişisel antrenman programı yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Güzel bir yemek tarifini örnek vererek açıklama gerekirse. Yemeğin içine neler atacağınızı bilmeniz o yemeği yapacağınız anlamına gelmez. O malzemeleri hangi sıra ile kullanacağınızı bilmek malzemeleri bilmekten daha önemlidir.

Kişisel Antrenman programınızı yapmak için belirli noktaları çok iyi bilmeniz gerekiyor. İlk olarak antrenmana başlamadan önce ısınma hareketlerini ilk sıraya yazmanız önemlidir. Bu ısınma hareketleri genellikle 8 ile 10 dakika arasında sürmelidir. Bu sayede yaşanabilecek sakatlıkların önüne geçmiş olursunuz.

Isınma işlemini yaptıktan sonra birleşik hareketler olarak bilinen hareketleri yapmaya geçmelisiniz. Bunların süresi genellikle 30 dakika civarı sürmektedir. Bu hareketlerin içerisinde Squat, Bench pres, deadlift, lunge, row ve barfiks bulunmaktadır. Dikkat ettiyseniz bu hareketlerin içinde ağırlık kaldırma çok az bulunmaktadır. Bu kendi vücut ağırlığınız ile yapacağınız antrenmanlar olarak da isimlendirilebilir.

kisisel-antrenman-programi

Bu hareketleri tamamladıktan sonra izole hareketler olarak isimlendirilen hareketlere geçmeniz gerekiyor. Bu hareketlerde ki amaç tek bir kas topluluğunun çalıştırılmasıdır. Bunları için yapabileceğiniz antrenmanlar biseps curl ve aşağı çekme hareketleridir. Bu antrenmanda izlemeniz sırada üçüncü sırada bulunmalıdır. Bu konuya dikkat etmelisiniz. Eğer birleşik hareketlerden önce yaparsanız bu izole hareketlerde kaldıracağınız ağırlıkları etkileyecektir.

Sırada ise karın hareketleri gelecektir. Bu kaslar sizin yaptığınız hareketlerin hepsinde düzenli olarak çalışmaya devam etti. Ancak bu hareketleri tamamlamak ve karın kaslarını daha net bir şekilde ortaya çıkarmak için mekik, plank ve yap plank hareketlerini yapmalısınız.

Antrenmanınızı tamamladıktan sonra yapmanız gerekenlerde antrenmanlar kadar önemlidir. Duş esnasında suyun sıcaklığını değiştirmek kaslarınıza giden kanın oranını değiştirecektir. Antrenmanı bitirdikten sonra mutlak esneme hareketlerini yapın. Özellikle çalıştığınız kas gruplarını esnetmeye dikkat etmelisiniz. Kaslarınızın oluşmasına yardım etmek için antrenmandan sonra protein almaya özen göstermelisiniz. Bu kas oluşumda size yardım edecektir.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉