• PAYLAŞ

Kodlama Nasıl Öğrenilir?

  • 12/06/2017 - 13:00
  • 0 Yorum
  • 1670 görüntüleme

Günümüzün meslekleri arasında yazılımcılar ilk sırada yer almaktadır. Çünkü artık bu konu üzerinde bir hizmeti olmayan neredeyse hiçbir şirket kalmadı diyebiliriz. Tabi yazılımcı olmak tek bir programlama dili ile sınırlı değildir. Çok farklı kod dizilimleri ile çok sayıda program ortaya çıkarılarak insanların bundan faydalanmaları sağlanabilir. Google bu konuda kullandığı algoritma ile internetin 10 yıl içerisinde altını üstüne getirmeyi başarmıştır. Bununla birlikte günümüzde mobil uygulama yazılımları da çok revaçtadır. Tabi bu noktada farklı kodlamalar öğrenme şansınız var. Tabi hangisine yöneleceğiniz ile birlikte kodlama öğrenme konusunda yapabileceklerinizi sizlere 5 adımda anlatmaya çalışacağız. Şimdi yazılımcı olma fikriniz varsa buradan sonra yazacaklarımızı dikkatli bir şekilde okumalısınız.

  1. Kodlamanın Mantığını Öğrenin

Eğitim sisteminiz bildiğiniz gibi ezber üzerine dayalı olduğu için birçok insan eğitim hayatı boyunca elde ettiği bilgilerin bir çoğunu hatırlamaz. Ancak kodlama bu şekilde öğrenilmez. İyi bir kodlama yapmak istiyorsanız öncelikle tercih ettiğiniz yazılım dilinin mantığını öğrenmelisiniz. Bu size o konuda en iyilerden birisi olmanız konusunda yardımcı olacaktır. Çünkü ezber ile bir sorunun üzerine gitmek yaşanan bir hatada tıkanıp kalmanıza neden olacaktır. O nedenle dikkatli hareket ederek mantığı öğrenmeye odaklanmalısınız.

  1. Mobil Uygulama mı? Site Kodlaması mı?

Günümüzde kodlamacılık iki farklı konuya göre temel de birbirinden ayrılmaktadır. İnstagram bir mobil uygulama iken Flickr ise bir web sitedir. İkisi de temel de aynı hizmet için üretilmiş olsa da farklı şekillerde ilerlemeye devam etmektedir. Sizde bu konuda tercihinizi yapmanız gerekiyor. Bir mobil uygulama yazılımcısı mı olmak istersiniz yoksa bir internet sitesini baştan kodlayarak ortaya ölümsüz bir eser mi koymak istersiniz. Bu ayrımı yaptıktan sonra ilerlemeniz daha kolay olacaktır. İki karpuz bir koltukta taşınmaz deyimini unutmayın.

  1. Kodlama Dili Tercihi

Yazılım konusunda çok sayıda farklı yazılım dili olduğunu öncelikle bilmelisiniz. Tercihinizi yapmadan önce tüm diller hakkında genel bilgi edinmelisiniz. Ardından size daha yakın olacağınızı düşündüklerinizi bir kenara ayırmalısınız. Ardından bunların arasında gelecekte en popüler olma ihtimali olanı ya da hiç ölmeyecek onları tercih etmelisiniz. Çünkü yazılım dünyası her gün kendini yenileyen ve geliştiren bir sektördür. Bunun gerisinde kalmanız sizin için bir dezavantaj olacaktır. Bu konuda baştan önlem almak sizin için tehlikeli olacaktır.

  1. Kodlama Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

Tercih edeceğiniz programlama diline göre bu süre değişiklik göstermekle birlikte sizin ne kadar ilgi olacağınızda bu konuda süresi uzatacak ya da kısaltacaktır. Bu konuda ücretsiz olarak hizmet sunan çok sayıda web sitesi bulunmaktadır. Çünkü geleceğin mesleği olarak yazılımcılık gösterilmektedir. Siz tercih ettiğiniz dili temel olarak çok kısa bir sürede öğrenebilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken kodlamanın öğrenme sürecinin hiçbir zaman bitmeyeceğidir. Sadece temel yapı taşlarını öğrenmeli ve bunu sürekli olarak genişletmelisiniz. Bunu sürekli büyüyen bir ağaç olarak düşünebilirsiniz.

  1. Yazılımcılık Nereden Öğrenilir

Bu konuda internet dünyası size çok sayıda farklı kaynak sunacaktır. Bunlara ulaşacak kendi çabanızla bazı yazılımcılık dillerini rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Ancak bir usta tarafından ders almak istiyorsanız günümüzde büyük şehirlerde hizmet veren çok sayıda ücretli kurs bulunmaktadır. Bazı fiyatlar yüksek olsa da elde edeceğiniz bilgi sayesinde kazanacaklarınız karşısında bir hiçtir diyebiliriz. Ancak öncelikle bu konuda tercihinizi doğru şekilde yapmanız gerektiğini ve gelişi güzel bir kurs tercih etmemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Ardından kursa kayıt olarak bir kodlama dilini rahatça öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 3]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉