• PAYLAŞ

Meme Ucu Egzaması Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir ?

  • 18/12/2016 - 10:45
  • 0 Yorum
  • 2309 görüntüleme

Meme Ucu Egzaması Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir ?

Meme Ucu Egzamasının Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Meme uçlarında mantar enfeksiyonu ile beraber yada tek başına egzama, tehlikeli sayılabilecek hastalıklar arasında değildir. Egzama rahatsızlığı genel olarak, astım, egzama ve saman nezlesine yatkınlığı olan veya geçmişinde bu rahatsızlıklardan birini geçiren kadınlarda meme başı egzaması daha sık olarak rastlana bir tür cilt rahatsızlığıdır. Mantarlar ise  çoğu zaman başka bir rahatsızlıktan dolayı antibiyotik tedavisi görüldüğü zamanlarda da oluşabilir.

Meme uçlarında egzama şikayeti bulunan kadınların yarayı kesinlikle kaşımamaları gerekir, uçuk rahatsızlığı bulunan bireylerden uzak durmaları gereklidir. Egzama genel olarak mantarın neden olduğu yaygın bir deri rahatsızlığı olduğu gibi, normal olan cildi çok nadir olarak etkilemektedir. Genellikle derinin her hangi bir sebepten dolayı sorunu olduğunda ortaya çıkan bir rahatsızlık türüdür. Cildin kıvrımlı olan bölgeleri gibi, cildin nemli ve sıcak olan bölgelerinde meydana çıkabilir. Cildin dermatitis yada daha öncesinden egzama olan yerlerinde tekrarlama ihtimali bulunur.

Meme Başı Egzamasının Belirtileri Nelerdir ?

Meme başı egzaması tam olarak, meme başı ve çevresinde kaşıntı, kızarıklık ve aynı zaman da kabuklanma olarak kendini gösterebilir. Çoğu zaman mantarların neden oluğu bir tür rahatsızlık olduğu gibi, tedaviye direnç gösterdiği zaman yada uzun sürdüğünde 3 ila 4 ay civarı sürer ise meme başında görülebilecek olan meme kanseri bulgularından bir tanesi  olabileceği ihtimali buluna  paget hastalığı ile karışabilmesi mümkündür. Bu sebeple meme başı egzamasının uzman bir doktor takibi altında tutulması ve uzun devam eden meme başı egzamaların da mutlaka ileri tetkiklerin yapılması gereklidir.

Meme Başı Egzamasının Teşhisi ve Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Meme başı egzaması şüphesinde ilk olarak bir cildiye yani bir dermatolog uzmanına başvurulması gereklidir. Egzama tanısı genel olarak fiziksel muayene esnasında konulabilir. İltihaplı, çatlamış yada tahriş olmuş göğüs uçlarını, belirgin olan egzama tedavisinde uzman doktorun verdiği kortizon içerikli kremler kullanılır. Bunun dışında, mantar tedavisinin yapılabilmesi için özel bir mantar kremi tedaviye içeriğine de eklenebilir. Emziren kadınlara göğüs uçlarını bebeğini emzirmesinden önce yıkaması için, özel kullanılacak kremler verebilir. Memede bulunan sorunun çok ciddi olması durumunda bebeğini emzirmeye birkaç gün kadar ara verilmesi gerekli olabilir. Bu süre sarfı içerisinde annenin sütü elle veya bir pompa kullanarak sağılması gerekir. Bebeğin ağzında bulunan pamukçuk sebebi ile egzama oluştu ise bebeğin ağzında bulunan pamukçuğun tedavisinin yapılması gerekmektedir.

Egzama rahatsızlığında özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar arasında, derinin kaşınmaması son derece önemli olup, istemeden de olsa kaşınmasından dolayı bireyin tırnaklarını mümkün olduğunca kısa tutmaları ve temizliğine dikkat etmeleri gereklidir. Egzamanın geçmesinden sonra tekrarlamasını önlemek adına, hasta olan o bölgeyi düzenli olarak nemlendirici krem sürmek, sabun kullanımından mümkün olduğunca  kaçınmak ve egzama rahatsızlığında kullanılan özel sabunları tercih etmek oldukça önemlidir ve bir çok birey tarafından yararlı olabileceği düşünülen bir tutam kına ile zeytin yağını karıştırılarak, kaşınan bölgeye sürülerek denenebilir. Ancak uygulanacak olan bu yöntemin kullanılan egzama ilaçları ile aynı anda kullanılması yan etkiye neden olabileceği ihtimali ile doktora danıştıktan sonra kullanması önemlidir.

 

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 2.8]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉