• PAYLAŞ

Mülakat Fobisi Nasıl Aşılır

  • 22/09/2016 - 22:08
  • 0 Yorum
  • 967 görüntüleme

Mülakat Fobisi Nasıl Aşılır?

Yıllarca süren eğitim hayatının ardından bir iş bulmak, yuva kurmak ve hayatın bir yerinden tutunarak yolumuza devam etmek isteriz. Bunların hepsini sıra ile gerçekleştirmemiz gerekiyor. İlk olarak iş bulmamız çok önemli bir hal almış durumda. Özellikle son yıllarda tüm gençlerin önceliği iş sahibi olduktan sonra diğer yapmayı planladıklarını hayata geçirmek oluyor.

Ancak yıllardır teori olarak öğrendiğimiz işe girme bilgileri gerçek iş başvurularında bize yardımcı olamıyor. Hazırladığım CV harika bir özgeçmiş geçirdiğimizi ve gerekli bilgilere sahip olduğumuzu iş başvurusu yaptığımız şirkete iletiyor. Ancak bu ileti metni sadece şirket için yeterli olmuyor. CV’de söylediğiniz bilgilere sahip olup olmadığınızı şirket sizden birebir öğrenmek istiyor.

mulakat-fobisiBu noktada devreye mülakat giriyor. İşte birçok insan birçok işi mülakat sırasında ya kazanıyor ya da kaybediyor. Son yıllarda ortaya çıkan mülakat fobisi gerçeği diye bir kavram var. Bu durumu fobi olarak isimlendirilmesine neden olarak, görüşmeye girecek kişinin fiziksel ve duygusal olarak kendisini kontrol edememesi olarak anlatabiliriz. Peki, Mulakat Fobisi Nasıl Aşılır? Sorusuna hep birlikte cevap verelim.

İlk olarak mülakata hazırlık yapmalısınız. Mülakat içerisinde nasıl davranacağınızı, size sorulabilecek sorulara vereceğiniz cevapları kendi mülakat alanınızı oluşturarak çalışabilirsiniz. Bu size kolaylık sağlayacaktır. Gerilim yaşamaktan korkuyorsunuz, aklınızdan olumlu düşünceleri geçirmeye çalışın. Mülakat genellikle olumsuz olarak görülen bir nokta olduğu için en iyi hareket mülakatı düşünmemek olacaktır. Dikkatinizi farklı noktalara vermeye çalışın.

Mülakat esnasında karşınızda ki insanı sadece konuşmanız ve vereceğiniz cevaplar ile etkilemek yeterli olmayacaktır. Ayrıca vücut şekliniz ve duruşunuzla da karşınızda ki insanı etkilemelisiniz. Bunun için oturuş şekliniz, içeri girip çıkma şekliniz gibi farklı detaylar bulunuyor. Güçlü bir profil resmi çizmek için duruş çok önemlidir. Endişeli görünmemeniz ve konuşurken karşınızda ki insanların gözüne bakmanız gerekiyor. Bu davranış şekli kontrolü karşınızda ki kişiden alıp size geçmesine yardımcı olacaktır. O bile bunun farkına mülakat bittikten sonra varmış olacaktır. Ayrıca her mülakat olumlu sonuçlanmayacaktır. Onun için gireceğiniz mülakatlara bir deneyim olarak bakmanızın faydası vardır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉