• PAYLAŞ

Nasıl Başarılı Bir Girişimci Olunur?

  • 17/09/2016 - 16:40
  • 0 Yorum
  • 1157 görüntüleme

Zengin olmak, diğerlerinde bir adım önde olmak ve hayallerinizi gerçekleştirmek için girişimci bir ruha sahip olmanız gerekiyor. Bu sayede kendinizi bir adım ileri götüreceksiniz ve küresel ekonomi içerisinde ihtiyaç duyulan bireysel girişimci açığından yararlanabileceksiniz. Pek, başarılı bir girişimci nasıl olunur. Bunun için yapılması gerekenler nelerdir bu yazımızda sizler ile paylaşmaya çalışacağız.

Günümüzde eğitim ne kadar çok gelişmiş olsa da farklı yerlerden eğitim alma şansımız olsa dahi girişimciliği tam anlamı ile anlatan bir eğitim programı bulunmamaktadır. Girişimcilik daha çok ekonomik konuların içinde anlatılmaktadır. Bu da yeterli bilginin insanlara verilmesi için yeterli olmamaktadır.

Girişimciliği bir dükkan açmak olacak düşünen çok sayıda insan vardır. Aslında girişimcilik piyasada olmayan, olduğu zamanda insanların kullanacağı ve tercih edeceğiz ürünleri ortaya çıkarmak olarak düşünülmelidir. Ortaya çıkarılacak ürünün günlük hayat içerisinde rahatça kullanılabilir olması gerekmektedir. Bu bulunduğunuz alana göre farklılık göstermektedir. Örneğin İstanbul’da uygulanmaya başlanan deniz taksiler girişimciliğe örnek olarak gösterilebilir. İki yakayı en hızlı şekilde aşmak için tercih edilebilir.

basarili-girisimci-1

Girilecek pazarın çok iyi bir şekilde analizinin yapılması gerekmektedir. Yapılacak Pazar araştırmasının içerisinde o sektörde bulunan diğer şirketler incelenmeli, pazarın hacmi hesaplanmalı ve çıkarılacak ürünün talep görüp görmeyeceği yapılacak çalışmalarla belirlenmelidir. Yeni çıkacak bir ürünün 5 yıllık bir süre içerisinde olabileceği konum çok iyi hesaplanmalıdır. İyi bir girişim için bu çok önemlidir.

Girişimcinin gireceğini alan ne olursa olsun aksatmaması gereken durum planlı hareket etmek olmalıdır. Girişilecek işin tüm detayları en iyi şekilde hazırlanmak gerekiyor. Bu sayede yapılacak olan işe yatırım yapmak isteyen insanların dikkati başarılı bir şekilde çekilmelidir.

Yapacağınız işin maliyetini ve geri dönüşünü çok iyi hesaplamanız gerekiyor. Benim ürünüm çok kalite olacak ondan fiyatı da çok yüksek olmalı diyerek piyasaya girmek hiç de akıl karı değildir. Tüm hesaplar en ince detayına kadar hesaplanmalıdır. Aklınıza gelen girişim faaliyetinin olması gereken alanda çok da bilgi sahibi değilseniz yanınıza tecrübeli birisini almalı ya da bir ortaklık kurmanı girişiminizi daha iyi noktalara getirecektir.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉