• PAYLAŞ

Ölen Kişinin Kredi Borcu Nasıl Ödenir?

  • 11/02/2017 - 12:43
  • 0 Yorum
  • 819 görüntüleme

Ölen Kişinin Kredi Borcu Nasıl Ödenir?

Yaşadığımız zaman içerisinde bankalar ile bir şekilde ilişkisi olmayan insan yok diyebiliriz. Artık bankalar ile düzenli bir ilişkiye girmek için 18 yaşımızı doldurmamıza bile gerek kalmıyor. Yada belirli bir yaşı doldurduktan sonra bile bankalarda ihtiyaçlarımızı karşılamak için kredi talebinde bulunabiliyoruz. Kredi geleceğin planlanması anlamına geliyor. Aldığınız paranın ödeme süresi boyunca hayatta kalmanız gerekiyor. Tabi bu ne sizin ne de bankaların elinde olan bir durum değildir. Kredinizi çektiniz daha 30’lu yaşlarındasınız ancak uzun bir yolculuk esnasında trafik kazası nedeniyle hayatınızı kaybedebilirsiniz. İnsanlar bu duruma alışmaları biraz zordur. Ancak zaman ilerledikçe ileriye bakmaya devam edeceklerdir.

Akıllarına ilk olarak bankadan çektiğiniz kredi gelecektir. Şimdi bu krediyi nasıl ödememiz gerekecek diye düşünce içine gireceklerdir. Endişe etmeniz gereken bir durum değildir. Tabi, gerekli işlemleri yaptırdıysanız. İnsanlar bazen masraftan kaçmak amacıyla kredi çekerken bankaların onlardan istediği hayat sigortasını yaptırmazlar. Bu sigortayı yaptırdıysanız kredi borcunuz sigorta şirketi tarafından banka ile anlaşılarak ödenecektir. Hayat sigortası zorunlu değildir. Ancak yapılmasının avantajları vardır. Ve size tavsiyemiz kredi çektiğiniz zaman size sunulan bu sigortayı yaptırmanız yönünde olacaktır. Sizin ardından akrabalarınızın, çocuklarınızın ve eşinizin borç içinde yaşamalarını istemiyorsanız zaten bunu kendiniz düşünerek de yaptırabilirsiniz. Hayat sigortası kredinin belirli bir kısmı için değil tamamını kapsayarak yapılır. Kredi miktarı ne kadar yüksek olursa olsun fark etmeden sigorta tarafından ödenecektir. Bazen ölümlerde şüphe olabiliyor. Borçlarından bunalıp bilerek intihar eden insanlar olabiliyor. Bu durumla karşılaşmamak için sigorta şirketi gerekli incelemeleri yapıyor ve kredinin ödenmesine karar veriliyor.

Diyelim ki masraftan kaçtınız ve hayat sigortası yaptırmadınız. Bu durumunda ne yapılması gerekiyor. Şimdi detaylı bir şekilde bu durumu incelemeye ve size aktarmaya çalışalım.

Kredi Borcunda Hayat Sigortasının Olmaması ve Sigorta Şirketinin kabul etmemesi

Hayat sigortası zorunlu yapılan bir işlem değildir. Müşteriye tavsiye edilir ve onun tercihine bırakılır. Eğer bir hayat sigortası yaptırmadan kredi çektiyseniz ve ölmeniz halinde tüm borcunuz mirasçılarınıza devredilecektir. Yani tüm borcun onlar tarafından aynı şekilde ödenmesi gerekiyor. Bu durumda yapılabilecek bir işlem yoktur. Borç bitene kadar size kalan miras olarak düşünerek ödemenizi yapmanız gerekiyor. Günümüzde mantıklı düşünen ve geleceği düşünen her insan kredi çekerken hayat sigortası yaptırmaktadır. Eğer sizde ailenizi yani mirasçılarınızı düşünerek hareket ediyorsanız krediyi çekerken mutlaka hayat sigortası yaptırmalısınız.

Hayat sigortası yaptırsanız dahi bazı durumlarda sigorta şirketi borcu ödemeyi kabul etmiyor. Örneğin kredi çekerken ölümcül bir hastalığınız olduğunu biliyorsunuz. Yapılan araştırmalarda bu durum ortaya çıkartılırsa ve ölümünüz gerçekleşirse sigorta şirketi tarafından borç ödenmek istenmeyecektir. Bu durum için sigorta şirketleri günümüzde birçok hastalığı bu sözleşmenin içerisinde dahil etmeye çalışıyor. Bu hastalıklar arasında günümüzde belirli bir yaşı aşmış insanların birçoğunda bulunan tansiyon ve diyabet gibi yaygın hastalıklarda bulunuyor. Bunların tedavisi mümkün ve kontrol altında tutulabilseler dahi sigorta şirketi sorumluluklarını azaltmak için bunları da sigorta yükümlülüklerini yerine getirmemek için dahil ediyor.

O nedenle sigorta yaptırmak istediğiniz sigorta şirketine vücudunuzda bulunan tüm hastalıkları bildirmeniz zorunlu tutuluyor. Eğer gerekli bildirimleri sigorta şirketine yapmazsanız şirket bu bedeli ödemek zorunda değildir. Yani ret etme hakkı vardır. Ya da bazı sigorta şirketleri sadece kaza durumunda yaşanan ölümlerde ödeme hakkı sunarlar. Diğer yaşanan ölümlerin hiçbirinde sigortayı ödemek istemezler. Bu durumların önceden farkına varmak için size sunulan sözleşmeyi detaylı bir şekilde okumalısınız.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉