• PAYLAŞ

Panik Atak Neden Olur?  Tedavisi Nasıl Yapılır?

  • 08/06/2017 - 18:00
  • 0 Yorum
  • 1172 görüntüleme

Günümüzde insanların yaşadıkları hastalıklar birçok farklı dalda incelenmekte ve tedavi edilmektedir. Bu hastalıklar arasında en çok dikkat çeken psikolojik olarak kabul edilenlerdir. Bunlar arasında bulunanlardan birisi de panik atak sorunudur. İlerlemesi durumunda insanın hayatını rahat bir şekilde geçirmesinin önüne geçebilecek boyutlara yükselmesi kaçınılmaz oluyor. Bu sorun eğer çok ileri durumlara gelirse uyku durumunda bile yaşanabilmektedir. Genelde aniden gerçekleşen ve insan kontrolünün tamamen kaybedilmesi ile sonuçlanan bir durumdur. Bu hastalığın yaşanmasında aşırı kaygı ve yaşanan yüksek korku durumu ön plana çıkmaktadır. Etrafta yaşanan ani bir durum panik atağın gerçekleşmesine neden olabilir. Genelde çevrede yaşanan gelişmeler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Panik atağının belirli belirtileri bulunmaktadır. Şimdi panik atak belirtilerini sıra ile yazmaya çalışalım.

Panik Atak Belirtileri

Göğüs etrafında yaşanan ağrı ve taşikardi durumu bunu tetikleyebilir. Aniden yaşanan sıcak basması ve terleme gibi durumlarda belirtiler arasında sayılabilir. Nefes alıp verirken yaşanan daralmada belirtileri arasında bulunmaktadır. Baş etrafında yaşanan dönme ve ağrı durumları, midenin aniden bulunması ve mide de yaşanan çeşitli sorunlarda panik atak belirtileridir. Kas gücünde yaşanan düşme, yanma ve kaslarda yaşanan karıncalanmada bunun belirtilerinden birisidir. Aniden yaşanan duyguların kontrol edilememesi durumu da bunun belirtilerindendir. Panik atak geçiren kişiler de yaşanan yüksek ağlama ve kendini tutamamayı buna örnek olarak gösterebiliriz. Ölüm korkusu ve etrafındaki insanları, kendisini farklı şekilde yorumlamakta panik atak belirtileri arasındadır.

Bunlar genel olarak panik atağın belirtileri arasında sayılsa da farklı nedenlerden ötürü de insanlar panik atak yaşayabilirler. Panik atak denmesinin ana nedenlerinden birisi çok kısa sürede ortaya çıkan bu durumun tavan yapması olarak gösterebiliriz. Ardından yavaş ve sakinleme süreci ile 10 dakika önce yaşanan hiçbir durumun belirtisi kalmaz. Ancak o sürede hastaya çok dikkatli bir şekilde yaklaşılması gerekmektedir. Tabi bu süre bir saate kadar uzayabilir. Bu hastanın sağlık ve psikolojik durumuna göre farklılık gösterebilir. Panik atağın belirtilerini yazdıktan sonra şimdi de nedenlerini sizlere yazmaya çalışalım.

Panik Atak Nedenleri

Panik atağın oluşma nedenlerini üç farklı başlık altında toplayabiliriz. Genetik, psikolojik ve madde kullanımı olarak sınıflara ayrılabilir. Genetik etken de söylenmek isteyen ailenin geçmişinde panik atak sorunu yaşayan birisinin bulunmasıdır. Eğer ailenizde bu hastalık bulunan birisi varsa sizde de yaşanabilme ihtimali vardır. Psikolojik etkenler ise gün içerisinde ya da uzun bir süre boyunca yoğun stres altında yaşam sürmeyi söyleyebiliriz. Bu durum zamanla kaygıların giderek daha kötü bir hal almasına ve sonuçta panik atağın yaşanmasına neden olabilir. Son olarak da kimi ilaç ve maddelerin kullanımı ile birlikte ortaya çıkan panik atak sorunu bulunmaktadır. Bu vücutta kimyasal olarak dengesiz bir yapının oluşmasına neden olacaktır.

Panik Atak Nasıl Geçer?

Panik atak sorunu için özel bir ilaç tedavisi ya da ameliyat bulunmaktadır. Bu sorunu atlatabilmek için düzenli olarak yapılacak gevşeme işlemleri ve egzersizler zamanla bunu atlanmanız konusunda yardımcı olur. Masaj, yoga gibi vücudu ve ruhu dinlendirecek aktivitelerin sürekli yapılması, nefes egzersizlerinin düzenli olarak tekrarlanması panik atak tedavisinde sürekli olarak kullanılmaktadır. Ayrıca besin tüketimine de dikkat edilmelidir. Özellikle stresi azaltan omega 3 ve magnezyum bulunduran besinler sıklıkla tüketilmektedir. Bunlar düzenli bir şekilde uygulayan bir panik atak hastası zaman içerisinde bu hastalığı yenmeyi başaracak ve sonunda kısmen de olsa rahatsız edici etkilerinden kurtulmayı başaracaktır.

Click to rate this post!
[Total: 11 Average: 2.8]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉