Web Sitesine İletişim Formu Nasıl Yapılır ?
Web sitelerin ziyaretçiler ile arasında önemli köprü oluşturan iletişim formları aynı zamanda yasal olan bir zorunluluktur. Bu yazımızda Web siteniz için iletişim formu oluşturmak ile alakalı önemli detayları aktaracağız.
Üçüncü Parti Web Uygulamaları
Web sitelerinde widget dediğimiz türde iletişim formu eklentilerini sunuyor. Embed yani yerleştirme kodlarıyla web sitenize ekleyebilme imkanınız olan bu formlar aracılığıyla ziyaretçilerinizin sitenize gönderdiği iletilerin belirteceğiniz e-posta adresinize yönlendirilmesini kolaylıkla sağlayabiliyoruz. Diğer bir yöntem olarak hizmeti sunan web sitesine üyelik bilgileriniz ile giriş yapıp kullanıcı paneliniz üzerinden detaylı olarak görüntüleyebilme imkanına sahipsiniz.
Ücretli yada ücretsiz pek çok alternatifi bulunan sistemde bazı dezavantajlarınız bulunuyor. Web sitemiz ve ziyaretçileriniz arasında mahrem olabilecek bilgileri içerebilecek iletilerin üçüncü bir tarafta depolanması göreceli olarak sıkıntılı bir durum. İletişim formu sağlayan web servisi, yanı zaman da ziyaretçilerinizin mail adreslerini depolayarak reklam iletileri yolladığı bilinen bir gerçek. Bu yöntemi kullanmaya karar verirseniz mutlaka gizlilik & kullanım politikanızda bu durumla ilgili sorumluluk reddini beyan etmeniz gerekmektedir.
Sunucuların SendMail Fonksiyonunu Kullanmak
Bu işlem için biraz kod yazacaksınız ama gözünüz korkmasın! İşiniz sandığınız kadar uzun sürmeyecek. İlk olarak mail gönderimini sağlayacak olan ana dosyanızı oluşturun. Yazdığınız kodları not defterine yapıştırıp arkasından gonder.php adıyla kaydedin.
İkinci adım olarak bir iletişim formu şablonu oluşturduktan sonra ana dosyanızı tanımlamalısınız
Yapacağınız işlem bu kadar! Bu arada size bir püf nokta verelim. İnternet üzerinden bulduğunuz, hoşunuza giden herhangi bir iletişim formunun kodlarının kopyalayarak form action kısmının verisini gonder.php olarak değiştirdikten sonra istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Öncelik olarak bu yöntemi kullanabilmeniz için web sitenizin barındığı sunucunun SMTP portlarının açık olması gereklidir. Kullandığınız sunucu size ait değilse bu işlemi yapmanız mümkün olmaz. Hosting aldığınız firmanın da bu işlemi sizin içim gerçekleştirmemesi en tabi hakkıdır. Bunun asıl nedeni sunucu sahipleri ip adresleri üzerinden spam gönderilmesinden çekinmelerinden dolayı bu portu kapalı tutabilirler. Bu nedenle bu işlemi sunucu size ait değil ise sitenizin barındığı sunucu yöneticileri ile görüşmenizden sonra yapmanızı tavsiye ediyoruz.
YORUM GÖNDER