• PAYLAŞ

Windows’taki Kablosuz Ağ Yönetim Kodları Nelerdir?

  • 05/07/2017 - 19:35
  • 0 Yorum
  • 926 görüntüleme

Windows, günümüzün en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri. Gittikçe daha performans odaklı olmayan bu işletim sisteminin bir kötü yanı mevcut. İstediğimiz müdahaleleri sisteme yapamayabiliyoruz. Linux’un en büyük farkı burada ortaya çıkıyor ve geliştiricilerin pek tercih etmemelerinin en büyük nedeni de bu. Ancak Windows, tamamen müdahale edilemez değil. Bu yazımızda Windows’taki kablosuz ağ yönetim kodları nelerdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Windows Kablosuz Ağ Yönetim Kodları

Bu kodlar sayesinde kablosuz ağınızda bazı geliştirmeler yapabilir, ağ bilgisine sahip olabilirsiniz.

1-) PING Kodu

Bu kod, bilgisayarınızın hangi IP adreslerine ulaşıp ulaşamayacağını ve eğer eposta erişimi mevcutsa verilerin dönüş süresini öğrenmenize yardımcı olur. Bu kod ile veri kaybını gözlemleyebilir, oyunlarda yaşadığınız PING düşüklüğünü bu kod ile kontrol edebilirsiniz. Eğer gelen verinin yanında kayıp yazıyorsa, bu PING yükselmesine neden olacaktır.

2-) TRACERT Kodu

Bu komut PING komutu ile gönderdiğiniz verileri gözlemlemeye yaramaktadır. Türkçe’de izleme olarak adlandırılan bu kod sayesinde, gönderdiğiniz verilerin istediğiniz hedefe ulaşırken ki yolunu takip edebilirsiniz. Bu kod ile kısa sürede ancak daha az detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

3-) PATHING Kodu

Pathing kodunun tracert kodu ile işleyişi birebir aynı. Ancak pathing kodunda daha uzun bir süreç gerekir ve sonucunda daha detaylı bilgi alınır. Bu kod ile veri gönderilirken ki yol iyice analiz edilir, kaybettiğiniz veri ayrıntılı bir şekilde karşınıza çıkarılır.

4-) IPCONFIG Kodu

Windows için en fazla kullanılan ve çoğu kişinin de bildiği bir ağ komutudur. Bilgisayar IP’nizin yapılandırmasını bu kod ile sağlayabilirsiniz. Yalnız bu kod, sadece bilgisayar IP’niz için yardımcı olacaktır. İnternette dolaştığınız IP’yi bu kod ile yapılandıramazsınız. Bu kodu yazdığınızda birçok ağın bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.

5-) GETMAC Kodu

Bu kod her cihaz için farklı atanan ve eşsiz olan MAC kodunu görüntüleme konusunda bizlere yardımcı oluyor. Ancak sisteminizde hem Wi-fi hem de Ethernet erişimi mevcutsa, karşılaşacağınız MAC adresleri farklı olabilmekte.

6-) NSLOOKUP Kodu

Bu kod, her hangi bir domainin IP’sini bulmakta kullanılmaktadır. Ancak her zaman doğru sonuçlara ulaşmak mümkün olmayabilir. Çünkü özellikle büyük internet sitelerinde ayrılmış IP adresleri kullanılır ve sürekli değişen bir yapıya sahiptirler.

7-) NETSTAT Kodu

Ağına birçok kişinin bağlandığı ortamlar için oldukça kullanışlı olan bu kod, bu bölgede ağa bağlanan cihazların istatistiklerini gösterecektir. Eğer ev ya da iş yerinizdeki internet ağınıza başka birinin daha girdiğini düşünüyorsanız, bu kod ile istatistiklerine ve cihaz bilgisine ulaşabilirsiniz.

😎 NETSH Kodu

Bu kod ile diğer kodlardan ayrı olarak daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Ağınızdaki kablosuz ağ bağlantılarını bu kod ile görüntüleyebilir, detaylarına ulaşabilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉