Ziyaret ettiğiniz bir web sitesinin, hangi altyapıyı kullanılarak hazırlandığını merak ettiğiniz olabiliyor. Eğer ziyaret ettiğiniz site, WordPress altyapısına dayalıysa bunu öğrenmemiz son derece kolay. Farklı metotlar kullanarak, bir web sitesinin WordPress olup olmadığını rahatlıkla öğrenebilirsiniz.
WordPress altyapısı, günümüze bakıldığında her tür site projesinde kolaylıkla kullanılabilen popüler bir portal haline geldiğini söyleyebiliriz. Haber, kurumsal, blog, e-ticaret ve daha birçok projenin alt yapısında kullanılan WordPress, işleri son derece kolaylaştırıyor diyebilirim. Bazı ilgi çekici web sitelerini gördüğümüzde hangi altyapıyı kullanıyor, WordPress’le hazırlanmış olduğunu merak ediyorsanız bu yazımız da sizlere bunu anlamanın kolay yolunu detayları ile anlatmaya çalışacağız.
Admin Yolunu İzleyerek Kontrol Etmek
WordPress altyapısını kullanmakta olan web sitelerinde, eğer özel olarak değiştirilmemişse yönetici paneline erişim linki daima standart kısacası hepsinde aynı oluyor. Bu link websitesi.com/wp-admin olarak kontrol ettiğinizde direk olarak panel erişim sayfası açılıyorsa, sitenin kolaylıkla WordPress olduğunu anlayabilirsiniz. Fakat geliştiriciler güvenlik sebebiyle bu erişim linkini tamamen değiştirebiliyorlar. Baktığınız bir sityede bu durumla karşılaştıysanız, diğer yöntemleri deneyebilirsiniz.
Giriş Paneli Yöntemi
Web sitesine giriş paneli WordPress sitelerde bulunan sayfalardan bir tanesi. Kullanıcı girişi veya yönetici girişinin yapıldığı bu sayfaya ulaşmanız için sitenin linkinin sonuna /wp-login.php ekleyerek adrese gidiniz. Eğer linkin sonuna eklemeyi yapıp sayfa açılıyorsa, sitenin WordPress olduğundan son derece emin olabilirsiniz.
Kaynak Kodları Yöntemi
Baktığınız bir web sitesinin WordPress olup olmadığı anlamanın bir başka metodu, bakmak istediğiniz web sitesinin kaynak kodlarını kontrol etmekten geçiyor. Baktığınız web sitesi açıkken mouse sağ tıklayıp Sayfa Kaynağını Görüntüle sekmesine tıklıyoruz. Bu işlemin ardından CTRL + F kısa yolunu kullanarak bazı aramalar gerçekleştireceğiz. WordPress, Wp-content, wp-includes terimlerinden herhangi birisini aradığınızda bir sonuca ulaşıyorsanız, baktığınız sitenin WordPress olduğunu kolayca anlayabilirsiniz.
YORUM GÖNDER